به گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، به نقل از روابط عمومی استانداری آذربایجان شرقی، اسماعیل جبارزاده در دیدار با هیئت تجاری و اقتصادی از کشور نامبیا اظهار داشت: آذربایجان شرقی یکی از استان‌های تاریخی، فرهنگی، صنعتی و کشاورزی ایران اسلامی است و با توجه به‌ قرار داشتن تبریز در مسیر جاده ابریشم و مسیر ارتباطی بین ایران و اروپا، تجارت یکی از پیشه‌های مردم استان از گذشته‌های دور بوده است.

وی با اشاره به اینکه بازار تاریخی تبریز همچنان به‌عنوان مرکز تجارت در شمال غرب کشور ایفای نقش می‌کند، افزود: استان آذربایجان شرقی توانمندی‌های بسیار خوبی دارد از جمله 240 هزار دانشجو که 24 هزار نفر از آنها دانشجوی دوره‌های تکمیلی هستند و 33 هزار و 700 نفر عضو هیئت‌علمی دانشگاه‌ها که سرمایه‌های استان به شمار می‌روند.

جبارزاده با اشاره به استقرار تعداد زیادی از صنایع سنگین در استان، گفت: ازجمله صنایع بزرگ در استان تولید تراکتورهای سبک و سنگین و همچنین وجود پتروشیمی تبریز است که محصولات ارزنده‌ای تولید و اغلب به کشورهای اروپایی و آسیای میانه صادرات می‌کند.

وی با اشاره به تولید متروباس با ظرفیت 300 نفر توسط یکی از کارخانجات استان ادامه داد: در بخش ماشین‌آلات سنگین مانند اتوبوس و کامیون کارخانجات متعددی در استان وجود دارد به‌طوری‌که بخش عمده‌ای از اتوبوس مورد نیاز کشور در استان تولید می‌شود و همچنین تعداد از اتوبوس‌های موردنیاز جمهوری آذربایجان و ترکیه نیز از این استان تأمین می‌شود.

استاندار آذربایجان شرقی بیان کرد: همچنین در بخش صنایع قطعه‌سازی واحدهای بسیار موفقی در استان داریم که قطعات خودرو و ماشین‌آلات سنگین را تولید می‌کنند.

وی در ادامه با اشاره به تولید قطعات صنایع نفت و گاز در استان، افزود: با وجود اینکه استان نفت‌خیزی نیستیم در طول دو سال گذشته وارد صنایع تأمین قطعات نفت و گاز شده‌ایم و با وجود اینکه کیلومترها از چاه‌های نفت دور هستیم بالای 90 درصد روستاهای استان از نعمت گاز بهره‌مند هستند و در بخش گازرسانی تجربیات خوبی را داریم.

جبارزاده با اشاره به وجود 4 کارخانه داروسازی بزرگ در استان، گفت: کارخانه‌های داروسازی استان سهم عمده‌ای در تأمین داروی کشور دارند.

وی ادامه داد: همچنین در بخش صنایع غذایی کارخانجات موفقی داریم و مخصوصاً در حوزه شیرینی و شکلات به بیش از 30 کشور صادرات داریم.

استاندار آذربایجان شرقی اضافه کرد: همچنین استان آذربایجان شرقی در بخش کشاورزی توانمندی‌های بسیار خوبی دارد، به طوری که در سال زراعی گذشته 700 هزار تن گندم تولید کردیم و در زمینه محصولات دیگر کشاورزی همچون دام و طیور هم تولیدات خوبی انجام می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: بر اساس سیاست‌های دولت کشورمان در راستای همکاری با کشور نامیبیا، علاقه‌مند هستیم این ارتباطات از طریق اتاق بازرگانی که همه اعضای آن بخش خصوصی هستند ادامه پیدا کند و بر همین اساس از گروه‌های صنعتی و تجاری و بازرگانی کشور نامیبیا برای حضور در استان دعوت می‌کنیم.

جبارزاده بابیان اینکه کشور نامیبیا تجارب خوبی در حوزه معدن، فلزات گران‌بها و الماس دارد، گفت: همه این مسائل دقیقاً مواردی هستند که استان ما نیاز به کسب تجربه در آنها دارد و باکمال میل علاقه‌مند هستیم از تجربیات ارزشمند این کشور بهره‌مند شویم.

وی با اشاره به توانمندی استان آذربایجان شرقی در حوزه تولیدات آبزیان، اضافه کرد: همچنین علاقه‌مند هستیم از تجربیات این کشور در بخش‌های مختلف از جمله فراورده‌های گوشتی و شیلات استفاده کنیم.

وی خاطرنشان کرد: این علاقه‌مندی وجود دارد تا همکاری‌های مشترکی را بین استان‌های آذربایجان شرقی و اموساتی نامیبیا شروع کنیم.

انتهای پیام/

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 610852
  • منبع: tasnimnews.com
  • نسخه چاپی

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.