محمد امیدفر روز شنبه در گفت ‌و گو با ایرنا اظهار کرد: نقشه‌های هواشناسی نشان دهنده جوی ناپایدار طی ۴۸ ساعت آینده در استان است که فعالیت این سامانه بارشی موجب ابرناکی، ورزش باد، گاهی تا نسبتا شدید و در برخی نواحی به ویژه نواحی جنوبی استان رگبار باران و رعد و برق و در نواحی مستعد احتمالا موجب بارش تگرگ خواهد شد.

وی افزود: از روز دوشنبه، فعالیت سامانه کنونی تضعیف شده و سامانه بارشی دیگری وارد استان خواهد شد.

وی اظهار کرد: احتمال بالا آمدن آب رودخانه‌ها، آبگرفتگی معابر و برخورد صاعقه با شدت کم در روزهای شنبه و یک‌شنبه پیش بینی شده اما شدت سامانه‌ای که از شب سه شنبه وارد استان خواهد شد به نسبت بیشتر است.

امیدفر ادامه داد: در ۲۴ ساعت گذشته، دمای تبریز در گرم‌ترین زمان، مثبت ۱۵ درجه و در خنک‌ترین زمان، مثبت هشت درجه گزارش شده است؛ دمای فعلی تبریز ۱۵ درجه بالای صفر است که نسبت به روز گذشته، یک درجه گرمتر شده است.

وی افزود: در ۲۴ ساعت گذشته، جلفا با دمای ۲۸ درجه بالای صفر و ورزقان با دمای چهار درجه بالای صفر به ترتیب گرم ترین و خنک ترین شهر استان است.

امیدفر در خصوص میزان بارندگی در استان، اظهار کرد: در ۲۴ ساعت گذشته، چاراویماق با ۳.۸ میلی متر دارای بیشترین مقدار بارش و تبریز بدون بارندگی بود.

آذربایجان شرقی منطقه ای سردسیر و کوهستانی است و از لحاظ تقسیم بندی های اقلیمی جزو مناطق نیمه خشک به حساب می آید.

آب و هوای این استان به طور کلی سرد و خشک است ولی به علت تنوع توپوگرافیکی از اقلیم های متفاوتی برخوردار است.

این استان همواره تحت تأثیر باد های سرد شمالی و سیبری و بادهای مرطوب دریای سیاه و مدیترانه و اقیانوس اطلس همچنین بادهای محلی متاثر از کوهستان های سبلان در شرق، سهند در غرب و جنوب غربی، رشته کوه های قره داغ در شمال، رشته کوه های تخت سلیمان و اربط در جنوب، ارتفاعات بزقوش در جنوب شرق و قوشاداغ در شمال شرق استان قرار دارد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.