به گزارش خبرنگار مهر، احمد حمزه زاده ظهر امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه روستای تاریخی کندوان به لحاظ معماری منحصر بفرد و دستکند از جمله آثار منحصربفرد کشور و منطقه محسوب می‌شود، ادامه داد: خانه‌های دستکند روستای تاریخی کندوان همه ساله پذیرای گردشگران بیشماری است که از جای جای جهان برای تجربه یک شب زندگی در خانه‌های سنگی و سفر به اعماق تاریخ به این روستا سفر می‌کنند.

او ادامه داد: با توجه به اهمیت این روستای تاریخی در ابعاد ملی و بین المللی، حفاظت و صیانت از آن همواره یکی از اولویت‌های این اداره کل و پایگاه میراث فرهنگی روستای کندوان بوده است، لذا مرمت و بازسازی بخش‌های آسیب دیده کران‌های این روستا در دستور کار قرار گرفته است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان شرقی در ادامه با اشاره به آغاز مطالعات مرمتی بر روی شناسایی علت شکست در برخی کران‌ها، اظهار داشت: طی سال‌های اخیر برخی از کران‌های روستای کندوان دچار شکست شده اند که اداره کل میراث فرهنگی استان و پایگاه ملی این روستا در راستای بهبود وضعیت و جلوگیری از تداوم شکست‌ها، مطالعات مرمتی را جهت علت یابی، آسیب شناسی و تشخیص درست شیوه مرمت مورد در سال جاری آغاز کرده است.

او با اشاره به اینکه از مجموع ۱۲۰ کران شناسایی شده، مطالعه ۳۰ کران در اولویت و در دستور کار پایگاه میراث فرهنگی کندوان قرار گرفته است، ادامه داد: بر اساس مطالعات اولیه متخصصان میراث فرهنگی، شکست‌ها می‌تواند به سبب نفوذ آب، فشار، تغییرات دما و عوامل دیگر باشد، لذا با شناسایی دقیق نحوه آسیب هر کران، مرمت ویژه آن، انجام خواهد شد.

حمزه زاده در خاتمه، گفت: انجام مطالعات مرمتی کران‌های روستای تاریخی کندوان در سال جاری آغاز شده و در صورت تأمین اعتبار، استحکام بخشی و مرمت آنها عملیاتی می‌شود.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
  • کدخبر: 1402420
  • منبع: mehrnews.com
  • نسخه چاپی
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.