به گزارش ایرنا، نام نویسی از داوطلبان یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی از ۱۰ آذر ماه سال جاری به مدت یک هفته، همزمان با سراسر کشور در ۱۳ حوزه انتخابیه استان در فرمانداری های مرکز این حوزه‌ها یعنی فرمانداری های تبریز، اهر، بستان‌آباد، بناب، سراب، شبستر، کلیبر، مراغه، مرند، ملکان، میانه، هشترود و ورزقان و همچنین ستاد مرکزی وزارت کشور انجام شد.

۷۹۴ نفر داوطلب انتخابات مجلس شورای اسلامی در ۱۳ حوزه انتخابیه استان ثبت نام کردند که براساس آمار ارائه شده، نام‌نویسی بانوان در این دوره نسبت به دوره گذشته انتخابات مجلس، ۲۸ درصد افزایش یافته و ۱۱ درصد از مجموع ثبت نام کنندگان را بانوان تشکیل می دهند.

تعداد داوطلبان ثبت نام کننده از حوزه انتخابیه تبریز، اسکو و آذرشهر ۳۳۶ نفر بود و بعد از مرکز استان، بیشترین ثبت نام داوطلبان از حوزه‌های انتخابیه مرند و جلفا، میانه و اهر و هریس و کمترین ثبت نام نیز از حوزه انتخابیه بناب بوده است.

۶۳۵ نفر از ثبت نام کنندگان دارای مدرک فوق لیسانس، ۹۸ نفر دارای مدرک دکتری، ۲۰ نفر دارای مدرک حوزوی و ۱۶۸ نفر دارای مدرک تحصیلی لیسانس بودند که دارندگان مدرک تحصیلی لیسانس، حائز یکی از دو شرط نمایندگی ادوار و یا ایثارگری هستند.

۳۲ نفر از کاندیداها، دارای سابقه نمایندگی ادوار مجلس هستند و ۱۷۲ نفر هم سابقه داوطلبی انتخابات مجلس را داشتند.
 
گروه سنی ۳۶ تا ۴۰ سال با ۱۸۹ نفر بیشترین آمار ثبت نام ها را به خود اختصاص داده اند، رده سنی ۷۱  تا ۷۵ سال هم با ۲ نفر کمترین ثبت نام ها را شامل می شد، ضمن اینکه در شغل های ثبت نامی، کارمند با ۳۰۴ نفر، بازنشسته با ۷۲ نفر، استاد دانشگاه با ۶۵ نفر، فرهنگی با ۶۱ نفر، پزشک با ۱۸ نفر و روحانی با ۱۲ نفر بیشترین شغل های ثبت نامی را به خود اختصاص داده اند.

از ۷۹۶ نفر داوطلب بثبت نام کننده در استان ۶۴۵ نفر در هیات های اجرایی تایید صلاحیت شدند، که قبل از بررسی در هیات اجرایی در حدود ۱۰۰ نفر نیز انصراف داده بودند و در نهایت ۳۶۳ نفر از سوی شورای نگهبان تایید شدند.

بعد از تایید اسامی توسط شورای نگهبان از ۲۲ بهمن تا به روز گذشته ۷۳ نفر انصراف دادند که تعداد داوطلبان نمایندگی مجلس شورای اسلامی در استان به ۲۹۰ نفر کاهش یافت.

در سه حوزه انتخابیه ملکان، بناب و بستان آباد کاندیدای خانم وجود ندارد البته در حوزه بناب اصلا ثبت نام کننده خانم وجود نداشت و در ۲ حوزه دیگر نیز رد صلاحیت شدند.

تعداد واجدین شرایط رأی برای انتخابات مجلس شورای اسلامی در آذربایجان شرقی دو میلیون و ۹۷۷ هزار و ۸۰۰ نفر در استان است که یک میلیون و ۵۰۲ هزار نفر از این افراد را مردان و بقیه را زنان تشکیل می‌دهند.

۱۴۵ هزار و ۲۹۴ نفر رأی اولی هستند که ۷۴ هزار و ۴۶۰ نفر را مردان و بقیه را زنان تشکیل می‌دهند.

۶۲ هزار نفر از جمله عوامل اجرایی، نظارت، بازرسی، محافظان صندوق، اعضای شعب اخذ رای و عوامل ستادی برای برگزاری انتخابات فعالیت می کنند.

تعداد شعب اخذ رای در سطح استان ۳ هزار و ۵۳ شعبه است که از این تعداد یک شعبه مربوط به اقلیت های دینی است، همچنین تعداد صندوق سیار پیش بینی شده برای انتخابات این دوره ۷۲۵ صندوق می باشد و برای شرایط خاص آب و هوایی نیز بالگرد پیش بینی شده است.

آذربایجان شرقی با بیش از ۴ میلیون نفر جمعیت ۱۹ کرسی در مجلس شورای اسلامی دارد و نامزدهای انتخابات مجلس یازدهم در دوم اسفند ماه جاری در ۱۳ حوزه انتخابیه این استان برای ورود به خانه ملت با یکدیگر رقابت می کنند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.