اکبر فتحی روز سه شنبه در گفت و گویی اظهار کرد: میزان سرمایه گذاری در بخش کشاورزی آذربایجان شرقی از دهه فجر ۱۳۹۷ تا ایام دهه فجر امسال از رشد قابل توجهی برخوردار است.

وی ادامه داد: میزان سرمایه گذاری بخش خصوصی در بخش کشاورزی با توجه به جذابیت سرمایه گذاری در امر کشاورزی بدون انتظار نسبت به دریافت تسهیلات بانکی، از محل آورده متقاضی افزایش یافته است؛ بخش دولتی با توجه به محدودیت های مالی در حد توان خود هم از اعتبارات ملی و هم از محل اعتبارات استانی نسبت به سال های گذشته سرمایه گذاری های خوبی در امر ایجاد زیرساخت های عمرانی و کشاورزی داشته است.  

فتحی اظهار کرد: توسعه شبکه های آبیاری که به عنوان زیرساخت های کشاورزی تلقی می شوند در سال های گذشته بیش از ۲ هزار هکتار نبود که در حال حاضر از محل اعتبارات دولتی، ملی و استانی به سه هزار و ۶۷۰ هکتار افزایش یافته است.

وی ادامه داد: ایجاد و توسعه سیستم های نوین آبیاری اعم از قطره ای، بارانی و کم فشار با توجه به اینکه تقاضا محور می باشند از ۲۲۰۰ هکتار در سال های گذشته به ۳۸۰۰ هکتار از محل اعتبارات دولتی ارتقا یافته است.

رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی در رابطه با کانال های آبیاری عمومی نیز، گفت: در طول سال جاری کانال های عمومی در حدود ۵۶ کیلومتر بهسازی و ۵۶ فقره قنات در راستای افزایش آبدهی و استفاده بهینه کشاورزان لایروبی شده است.

وی با اشاره به اهمیت مکانیزاسیون کشاورزی، با بیان اینکه تزریق تراکتور، کمباین، ادوات دنباله بند بخش کشاورزی باعث ارتقا بهره وری کشاورزی و کاهش میزان ریزش در دستگاه های کمباین می شود، افزود: در سال جاری حدود ۸۰ میلیارد تومان تسهیلات از محل خط اعتباری مکانیزاسیون برای افزایش ضریب مکانیزاسیون بخش کشاورزی پرداخت شده است. 

فتحی با اشاره به یکپارچه سازی اراضی زراعی گفت: متاسفانه در سال های گذشته یکپارچه سازی اراضی کشاورزی از روند کندی برخوردار بود، با توجه به نقش یکپارچه سازی زمین های کشاورزی در کاهش قیمت تمام شده محصولات زراعی و رشد آگاهی کشاورزان نسبت به اهمیت این امر، یکپارچه سازی اراضی زراعی به صورت داوطلبانه توسط خود کشاورزان انجام می شود.

وی در خصوص تعداد صدور مجوزها برای واحدهای تولیدی کشاورزی، اظهار کرد: میزان صدور مجوزها در زیربخش های مختلف دام و طیور، شیلات، گلخانه، زراعت، باغبانی، صنایع تبدیلی و تکمیلی از رشد قابل قبولی برخوردار است به طوری که ۱۴۸ فقره مجوز برای ایجاد و راه اندازی گلخانه در سطح استان صادر شده است؛ میزان گلخانه ها در سال ۱۳۹۷ حدود ۱۵۷ هکتار بود که در حال حاضر این رقم به ۲۲۳ هکتار افزایش و به مرحله تولید و بهره برداری رسیده است.

رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی اضافه کرد: در حدود ۳۰۰ هکتار نیز متقاضی ایجاد گلخانه در استان وجود دارد که از این میزان ۱۶۳ هکتار از پیشرفت ۵۰ الی ۶۰ درصدی برخوردار بوده و پیش بینی می شود که مابقی آن در طول سه ماه آینده به مرحله بهره برداری برسد.

 فتحی ادامه داد: برای یک هزار و ۱۵۳ واحد دامداری روستایی مجوز فعالیت صادر شده است و این بدین معناست که دامداری های روستائی که شامل ۱۰ الی ۱۸ راس می باشند، توسعه یافته اند.

وی در خصوص صنایع تبدیلی گفت: در صنایع تبدیلی و تکمیلی برای ۱۲۲ واحد تولیدی پروانه تاسیس صادر شده که از این تعداد، ۶۵ واحد منجر به بهره برداری شده و در مجموع ۶۷۹ واحد پروانه تاسیس تحویل گرفته اند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.