رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی در این مراسم، ارج نهادن به زحمات و تلاش های روستاییان، تولیدکنندگان و بهره برداران در بخش کشاورزی را از جمله وظایف این سازمان دانست و گفت: با وجود ناملایمات اقتصادی تحول خوبی در بخش کشاورزی اتفاق افتاد.
اکبر فتحی با اشاره به افتتاح چندین طرح کشاورزی توسط رئیس جمهوری و افتتاح طرح های این حوزه در هفته دولت و دهه فجر و نیز با اشاره به افتتاح و کلنگ زنی حدود سه هزار میلیارد تومان طرح در بخش کشاورزی اظهار کرد: با وجود کم آبی، انقلابی در بخش گلخانه ای در این استان به وقوع پیوست.
وی همچنین از افزایش شبکه آبیاری بخش کشاورزی آذربایجانشرقی در چند سال اخیر خبر داد و گفت: قبل از انقلاب کل اراضی تحت پوشش شبکه آبیاری ۳۰ هزار هکتار بود در حالی که از سال ۱۳۹۴ تاکنون ۲۵ هزار هکتار به شبکه آبیاری نوین استان افزوده شده است.
وی با بیان اینکه میزان اراضی تحت پوشش سیستم های نوین آبیاری قابل قیاس با گذشته نیست، افزود: ما سالانه حدود ۲ هزار هکتار شبکه نوین آبیاری را اجرا میکنیم و حدود ۴ هزار و ۸۰۰ هکتار نیز هم اکنون در دست اجرا داریم.
فتحی همچنین در مورد شاخصهای تعیین تولید کنندگان برتر بخش کشاورزی، استراتژیک بودن محصول از نظر امنیت غذایی، صادرات و ارزآوری، اهمیت رشته از جهت توسعه پایدار، مصرف بهینه آب کود و سم و حفظ محیط زیستف جایگاه رشته در طرح های محوری وزارت جهاد کشاورزی و نیز تعداد بهره بردار در رشته شغلی را از جمله عناصر انتخاب افراد برتر بخش کشاورزی ذکر کرد.
رییس دبیرخانه کشاورزی آذربایجان شرقی نیز با اشاره به تولید ۵ هزار تن محصول در آذربایجان شرقی گفت: دو برابر سطح زیر کشت در زمین های دین و در شرایط بسیار سخت انجام شده است.
قنبری با اشاره به اهمیت حضور شرکت های دانش بنیان و فناوری در بخش کشاورزی و افزایش افزایش ارزش افزوده در این بخش اظهار کرد: متاسفانه نفوذ شرکتهای دانش بنیان در بخش کشاورزی استان بسیار فقیر است چرا که این کار از عهده توان بخش اصلی کشاورزی خارج است و باید خارج از بخش کشاورزی و بخش خصوصی در این زمینه وارد شود.
قنبری با بیان اینکه ارزش افزوده بخش کشاورزی کمتر است، گفت: ما در برنامه ریزی مشکل داریم؛ اگر آمایش برنامه ریزی صحیح باشد به طور قطع ارزش افزوده در این بخش نیز اضافه می شود.
معاون امور هماهنگی اقتصادی استاندار آذربایجان شرقی نیز در این مراسم با بیان اینکه بخش کشاورزی در شرایط تحریم بسیار خوش درخشید، گفت: اگرچه این بخش متاثر از تحریمها بود اما توانست در بدترین شرایط اقتصادی، استقلال غذایی و استراتژیک را برای کشور و استان به ارمغان آورد.
علی جهانگیری افزود: در شرایطی که خرید و فروش در شرایط بینالمللی با مشکل مواجه شده بود تاثیر آن در این بخش بیشتر به چشم می آید.
جهانگیری با بیان اینکه مسئولان اهمیت بخش کشاورزی را بیشتر میدانند، گفت: چرا که محصولات کشاورزی محصول استراتژیک است و دولت اقدامات خوبی در این رابطه انجام داده و امیدواریم که این روند نیز تداوم یابد.
در این مراسم دو نفر از تجلیل شوندگان به عنوان نمونه های ملی کشوری معرفی شدند.
«ولی نظرزاده» در زمینه صادر کننده نمونه محصولات کشاورزی از شهرستان اهر با ظرفیت تولید ۱۰ هزار تن و نیز «محمدرضا بذلی» از مرند به عنوان باغدار نمونه محصول گلمحمدی با سطح زیر کشت ۵ هکتار و میزان تولید هشت و نیم تن در هکتار معرفی شدند.