مهدی جمالینژاد شامگاه پنجشنبه در مراسم افتتاحیه شب فرهنگی اصفهان در تبریز با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری مبنی بر لزوم قوی شدن کشور اظهار کرد: ارتقا و قوی شدن در هر کشوری با اقتدار آن کشور تحقق پیدا میکند.
وی با بیان اینکه این اقتدار لزوماً در حوزههای نظامی و انتظامی نیست، افزود: قدرت یک کشور میتواند خدادادی باشد، مانند برخی کشورها که به نفت، گاز و آبهای آزاد دسترسی دارند و یا قدرتی اکتسابی باشد اما این دو عامل نمیتواند به تنهایی برای یک کشور ایجاد اقتدار کند.
رییس سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور با اشاره به اینکه قوی شدن بر اساس گفتمانی واحد باعث همگرایی و همافزایی میشود، خاطرنشان کرد: هر کشوری برای آنکه اقتدار کامل را داشته باشد، به قدرت سومی نیاز دارد که قدرت گفتمان است.
وی گفت: استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی قدرت گفتوگو را برای انقلاب پدید آورده است که اگر به آن پایبند باشیم نه تنها در حوزه نظامی بلکه در حوزههای مختلف میتوانیم مقتدر و قدرتمند باشیم.
وی با تاکید بر لزوم وجود گفتمان و تعامل میان شهرها، ادامه داد: شب فرهنگی اصفهان با هدف این تعامل از تبریز آغاز شد زیرا بسیاری از صاحبنظران ساکن در اصفهان در سالهای پیش از اهالی آذربایجان بودهاند.
جمالینژاد با ابراز امیدواری از برگزاری شب فرهنگی تبریز در اصفهان نیز در کمترین فاصله زمانی خاطرنشان کرد: شهرها باید تجارب، خلاقیت و نوآوریهای خود را به یکدیگر منتقل کرده و نباید بگذارند دیوارها میان شهرهای کشور بلندتر شود.
وی اضافه کرد: اگر بسیاری از شهرها و روستاها اکنون خالی از سکنه شدهاند به دلیل آن است که توجهی به پیشینه و ظرفیت آنها نشده بنابراین اگر به دنبال شهرهایی پویا هستیم باید به ظرفیتهای شهرهای خود توجه کنیم زیرا شهرها مانند موجود زنده هستند که اگر بدون توجه رها شوند، میمیرند.
رییس سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری تبریز هم گفت: شب فرهنگی اصفهان در تبریز آغازی برای تعامل بیشتر دو شهر مهم، تاریخساز و فرهنگدوست اصفهان و تبریز است.
حجت الاسلام احمد حمیدی خاطرنشان کرد: این دو شهر در حوزههای گوناگون نقش مهمی ایفا کردهاند و امیدوارم برنامه شب فرهنگی اصفهان در تبریز به تعامل، ارتباط و گفتوگوی بیشتر و گستردهتر بین این دو شهر بینجامد که به تبادل تجربیات در حوزههای فرهنگی، هنری، ادبی و گردشگری کمک کند.
وی با اشاره به اینکه شب فرهنگی تبریز نیز در سال ۹۹ در اصفهان برگزار میشود، گفت: این تعاملات به همبستگی و وحدت ملی کمک میکند و هرکدام از شهرها داشتههای فرهنگی خود را به مخاطبان شهر مقصد معرفی میکنند.
حمیدی درباره نقش بستن تصویر استاد شهریار و استاد جلالالدین همایی روی پوستر رویداد نخستین شب فرهنگی اصفهان در تبریز اظهار کرد: خوشبختانه شهر تبریز مشاهیر و مفاخر زیادی در حوزههای گوناگون دارد و مشهور به شهر اولینها است.
وی با اشاره به مدفون بودن بیش از ۴۱۰ شاعر، عارف و ادیب در مقبره الشعرای شهر تبریز اضافه کرد: نگین انگشتری این شعرا و ادبا، استاد شهریار است و از طرف اصفهان مرحوم جلالالدین همایی به عنوان شخصیتی ادبی و چندوجهی معرفی شد و ما نیز استاد شهریار که چهره ادبی بینالمللی شهر تبریز است را معرفی کردیم تا پرتره این دو شخصیت برجسته به عنوان نماد دو شهر در کنار هم در پوستر برنامه قرار گیرد و امیدوارم بتوانیم شبی به یاد ماندنی در میزبانی از برنامههای شب فرهنگی اصفهان داشته باشیم.
در این مراسم شهرداری اصفهان و شهرداری تبریز تفاهنامهای را با هدف گسترش روابط و تقویت همکاریها میان این دو کلانشهر در حوزههای مختلف فرهنگی، هنری، اجتماعی و ورزشی منعقد کردند.
این تفاهمنامه که امشب در حاشیه مراسم شب اصفهان و با امضای حجتالاسلام احمد حمیدی معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تبریز و محمد عیدی معاون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهردار اصفهان منعقد شد.
شب فرهنگی اصفهان به منظور گفتگو مندی بر اساس توسعه صنایع خلاق و گردشکری در زمینه های هنرهای تجسمی، ادبیات، موسیقی، نمایش، سینما و گردشگری با حضور مدیران شهرداری هر دو شهر در تبریز برگزارشد.