به گزارش خبرنگار ایرنا، دقیقاً دیماه سال گذشته بود که دکتر مهدی اژدری مقدم، مدیر گروه عمران دانشکده مهندسی دانشگاه سیستان و بلوچستان در میزگردی که ایرنا در این دانشگاه با حضور پنج استاد دانشگاه سیستان و بلوچستان برگزار کرد، گفت: «بطور میانگین در مرکز استان، حدود ۵۰ میلی متر در جنوب استان تا ۱۱۰ میلی متر بارش داریم. متوسط بارش طولانی مدت در زاهدان می تواند در حدود ۷۵ میلی متر باشد. تا این لحظه از سال (دیماه سال ۹۷) که عمده بارش ها را باید داشته باشیم فکر می کنم زیر یک میلی متر بوده است».

این مطلب را دکتر اژدری سال گذشته گفت اما الان در سیستان و بلوچستان چه اتفاقی افتاده است؟ این استان با حجم زیادی آب که بهتر است نگوییم آب که بگوییم سیل مواجه است!

خبرها حاکی ازاین است که حال سیستان و بلوچستان از شامگاه پنجشنبه ۱۹ دی خوب نیست و شرایط در این استان از سایر استان‌ها وخیم‌تر اعلام شده به طوری که میزان بارش‌ها در جنوب استان نسبت به سال گذشته ۲۶ برابر شده و در نتیجه سرریز شدن آب از پشت سدهای استان را در پی داشته است.

به عبارت دیگر، بارش باران سیل‌آسا در جنوب شرق کشور که از ۱۹ دی آغاز شد فقط استان سیستان و بلوچستان را متاثر نکرد که کرمان و هرمزگان را هم  تحت تاثیر قرار داد اما اوضاع سیستان و بلوچستان بدتر از دو استان دیگر ارزیابی شد. جالب اینجاست  استانی که سال پیش همین موقع ها بارش کمتر از یک میلی متر را داشت در زمان حاضر، بیشینه بارش‌ها به صورت نقطه‌ای در برخی نقاط خاص در غرب و جنوب غرب استان به ۲۰۰ میلی‌متر می‌رسد!

تمام این ها گفته شد که بگوییم سیل آمده است سیل در جایی آمده است که در حالت طبیعی زیر ساخت های ضعیفی دارد. استانی زیبا که روزگاری گهواره تمدن بود، امروز، متاسفانه یکی از محروم ترین و شاید محروم ترین استان های کشور به شمار آید.

استانی که سال پیش همین موقع ها بارش کمتر از یک میلی متر را داشت در زمان حاضر، بیشینه بارش‌ها به صورت نقطه‌ای در برخی نقاط خاص در غرب و جنوب غرب استان به ۲۰۰ میلی‌متر می‌رسد!

بسته بودن راه ارتباطی ۳۹۰ روستای سیلزده

پس ما با استان محرومی مواجه هستیم که متاسفانه با حادثه سیل مواجه شده و خسارت های میلیاردی بر آن وارد شده است. امروز ، احمد علی موهبتی ، استاندار سیستان و بلوچستان، گفت: راه ارتباطی ۳۹۰ روستای سیلزده این استان همچنان بسته است .

البته لازم به ذکر است که همزمان با بارندگی ها یعنی از ۲۰ تا ۲۲دی در این استان راه ارتباطی ۸۹۰ روستای استان به طور کامل قطع شد که با تلاش شبانه روزی نیروهای امدادی تاکنون راه ۵۰۰ روستا باز شده است.

اختلال در کمک رسانی به ۱۲۰ هزار سیلزده

خبرنگار ایرنا در سیستان و بلوچستان گزارش داده است که نبود جاده دسترسی مناسب کار امدادرسانی و رساندن کمک های مردمی به بیش از ۱۲۰ هزار سیل زده در حدود ۲۵۰ تا ۳۰۰ روستای چابهار در محدوده دشتیاری، بخش های مرکزی و پلان و قسمتی از بخش تلنگ قصرقند را مختل کرده است  و صدها کامیون و خودرو سبک در انتظار بازگشایی راه برای رساندن کمک به سیل‌زدگان نیازمند هستند.

نیاز مبرم به بالگرد

 حالا که راه های دسترسی ما در این استان بسته است بهتر است از بالگرد کمک بگیریم اما باید ببینیم که چه تعداد بالگرد در این استان برای امدادرسانی فعال است؟

استاندار سیستان و بلوچستان، دیروز ۲۳ دیماه در گفت و گویی تلفنی با رییس  سازمان مدیریت بحران کشور به جز اینکه بر ارسال سبد غذایی به منطقه تاکید داشت این نکته را هم گفت که  به شدت نیازمند بالگرد هستیم زیرا در برخی از مناطق به دلیل آب فراوان حتی قایق‌ هم نمی‌تواند ورود کند.

موهبتی تصریح کرد: هم‌اینک تنها یک بالگرد از هلال احمر بندرعباس به این منطقه آمده  است و بالگردهای مرکز استان نیز به دلیل نامساعد بودن وضعیت هوا نتوانسته‌است به منطقه سیل‌زده ورود کنند.

وی با بیان اینکه به دلیل شدت سیلاب حتی پنج فروند بالگرد هم کم است افزود: بالگردها باید هرچه سریع تر از زاهدان به این منطقه بیایند و از کرمان نیز انتظار داریم در این زمینه کمک کند.

استاندار سیستان و بلوچستان: به دلیل شدت سیلاب حتی پنج فروند بالگرد هم کم است

ارتش به کمک آمد

ارتش ، جایی است که بالگرد دارد باید دید که آیا ارتش به کمک مردم منطقه آمد یا خیر؟ پاسخ مثبت است. یعنی البته که ارتش به کمک آمد. در این راستا ، فرمانده کل ارتش در پی وقوع سیل در استان سیستان و بلوچستان به فرماندهان نیروهای زمینی، هوایی، دریایی و پدافند هوایی دستور داد، تمامی واحدهای مستقر در منطقه، تمامی امکانات هوایی و نیروی انسانی منطقه جنوب شرق را در خدمت مردم سیلزده با هماهنگی ستاد بحران منطقه به کار گیرند.

ارتش اعلام کرده است که از لحظه وقوع سیل در جنوب شرق کشور تیم های امدادی، خودروهای تاکتیکی سبک و سنگین، شناورهای سبک و بالگردهای نیروی دریایی با ارسال بسته های غذایی و همچنین استقرار بیمارستان صحرایی به همراه تیم های پزشکی سیار کمک رسان مردم عزیز منطقه بوده اند، صبح روز دوشنبه ۲۳ دی ماه  نیز یک فروند هواپیمای ۷۴۷ نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی کمک‌های مردمی و هلال احمر را به منطقه سیل زده ارسال کرد.

بالگرد های هوانیروز پایگاه کرمان و تیپ های متحرک هجومی نیروی زمینی مستقر در منطقه هم امروز عازم منطقه سیل زده شده اند.

بالاخره هفت بالگرد به کمک سیلزده ها آمد

بالاخره موهبتی استاندار سیستان و بلوچستان به نظر می رسد کمی راضی باشد چرا که امروز اعلام کرده است که هم‌اینک علاوه‌بر دستگاه‌های خدمات رسان، هفت فروند بالگرد، ۴۶ فروند قایق و یک لنج در مناطق جنوبی استان درحال ارائه خدمات به سیلزدگان هستند.

او می گوید: تمامی ظرفیت‌های سیستان و بلوچستان برای کمک رسانی به مردم سیلزده بسیج شده است و مسوولان در کنار مردم به خدمات رسانی مشغول هستند.

استاندار سیستان و بلوچستان اضافه کرده است: برای پیگیری مسائل و مشکلات مردم سیلزده به این مناطق سفر کرده‌ام و شرایط موجود به مسوولان کشوری نیز گزارش شده است تا در حد ملی به این منطقه توجه شود و مسائل، مشکلات، خسارت‌ها دقیق و کارشناسی شده انجام شود؛ درضمن میزان این خسارات اطلاع رسانی خواهد شد.

سیل که آمد بی برقی را هم آورد

فقط بسته بودن مسیرهای ارتباطی مشکل سیلزده های سیستان و بلوچستان نیست که ای کاش فقط همین مشکل را داشتند. راستش، سیل که آمد بی برقی را هم آورد، موهبتی امروز ، گفت که براساس آخرین آمار از مجموع ۷۸۳ روستای سیستان و بلوچستان که دچار قطعی برق شده بودند تاکنون برق ۴۷۳ روستا وصل شده است.

مریم بنده ای ، مدیر مرکز کنترل فوریت های برق سیستان و بلوچستان هم اعلام کرده است: سیلاب شدید در جنوب این استان موجب تخریب شبکه و شکستن بیش از ۲۵۰ پایه و قطع برق حدود ۳۰۰ روستا شده بود که بیشتر آنها ترمیم شد و اکنون تنها ۷۰ روستا فاقد برق است.

بی آبی در سیل

در کنار بی برقی، بی آبی هم در سیل داریم. چگونگی آن بدین ترتیب است که شبکه آب ۲۴۵ روستا بر اثر همین سیل قطع شد که به گفته عباسعلی ارجمندی، مدیر کل ستاد بحران استانداری سیستان و بلوچستان ، تنها شبکه آب ۲۱ روستا وصل شده است.

بازگشایی ۳۰ مسیر بسته ناشی از سیلاب در جنوب استان

روح الله سرگزی معاون ستاد مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان است. او امروزدر گفت و گو با ایرنا از بازگشایی ۳۰ مسیر بسته شده ناشی از سیلاب در جنوب این استان با تلاش راهداران خبر داد.

او به خبرنگار ایرنا گفت: این سیل ۳۱ مسیر ارتباطی اصلی و فرعی را بست و الان هم  با تلاش راهداران،  هم‌اینک تنها مسیر فنوج - کتیج - رمشک در جنوب سیستان و بلوچستان بر اثر طغیان رودخانه‌های محلی بسته است که تلاش های برای بازگشایی آن ادامه دارد.

خسارت ۳۳۲ میلیارد تومانی سییل به زیر ساخت های شهری استان

گفتیم استان، زیر ساخت های ضعیفی دارد که متاسفانه با وجود همین ضعف، شاهد خسارت ۳۳۲ میلیارد تومانی سیل به زیرساخت های شهری حدود ۲۴ شهرداری این استان هستیم.

این را عباسعلی ارجمندی‌، مدیرکل ستاد بحران استانداری سیستان و بلوچستان می گوید و اینکه تازه این میزان خسارت  بر اساس برآوردهای اولیه سیلاب اخیر است.

ارجمندی می گوید: سیلاب ۲۰ تا ۲۲ دی در بیشتر نقاط سیستان و بلوچستان خسارت جدی به بخش‌های زیربنایی، کشاورزی و واحدهای مسکونی شهری و روستایی استان وارد کرده است.

چهار هزار هکتار باغ موز و نیز ۱۰ هزار هکتار کشت خارج از فصل ( مثل کشت هندوانه و طالبی) بر اثر سیل از بین رفته است.

خسارت ۶۱۳ میلیارد تومانی به بخش کشاورزی

هر چند گروه های برآورد خسارت در منطقه حضور دارند و همچنان در حال بررسی دقیق میزان آن هستند اما در عین حال، غلام حیدر زورقی ، رییس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان  می گوید :بر اساس برآوردهای اولیه سیلاب اخیر ۶۱۳ میلیارد تومان به بخش کشاورزی این استان خسارت وارد کرد.

او اظهار داشته است که بارندگی شدید اخیر سبب خسارت وارد کردن به زمین‌های کشاورزی، قنوات، جاده‌های دسترسی مزارع، دامپروری، کانال‌های آبیاری، بندهای آبخیزداری و استخرهای پرورش ماهی در سیستان و بلوچستان شده است. عمده خسارت بخش کشاورزی سیستان و بلوچستان نیز در شهرستان‌های کنارک، نیکشهر، چابهار، قصرقند، دلگان، مهرستان، سرباز، بمپور، فنوج، سیب‌و سوران و خاش گزارش شده است.

چهار هزار هکتار باغ موز بر اثر سیل از بین رفت
فقط یک چشمه از خسارت سیل به بخش کشاورزی همین بس که به گفته عبدالوهاب شهلی بر فعال اجتماعی در این استان ،‌ متاسفانه در زمان حاضر چهار هزار هکتار باغ موز و نیز ۱۰ هزار هکتار کشت خارج از فصل ( مثل کشت هندوانه و طالبی) بر اثر سیل از بین رفته است.

مردم آب و غذا لازم دارند

اگر خسارات را به کناری بگذاریم مردم سیلزده را هم داریم که به کمک فوری نیاز دارند. درست است که به عنوان نمونه قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه جنوب شرق کشور اعلام کرده است که  این قرارگاه تا کنون ۱۰ هزار بسته غذایی معیشتی میان سیلزدگان جنوب سیستان و بلوچستان توزیع کرده است  و این روند همچنان ادامه دارد یا اینکه سعید متانی، معاون لجستیک امداد و نجات جمعیت هلال احمر اظهار داشته است که ۱۱ هزار و ۲۰۰ بسته غذایی طی ۷۲ ساعت به سیلزده ها داده اند اما این دلیل نمی شود که نیاز مردم منطقه به غذا و آب برآورده شده باشد.

چرا که عزیز سارانی، نماینده سیستان و بلوچستان در شورای عالی استان‌ها تاکید می کند: مردم مناطق سیل‌زده سیستان و بلوچستان نیازمند آب آشامیدنی و مواد غذایی هستند.

سارانی اظهار می دارد که روستاهای بسیاری در سیل محاصره‌ شده‌اند. از برخی روستاهای محاصره‌ شده در سیل به دلیل قطع ارتباط زمینی هیچ اطلاعاتی در دست نیست، وضعیت در این  استان به‌ واسطه وقوع سیل بسیار وخیم است و ۷۲ ساعت است که مردم درگیر سیل هستند و ارتباط آن‌ها با بیرون قطع شده است.

وی ادامه می دهد: مردم در روستاها با سیل محاصره‌ شده‌اند و به‌ شدت نیازمند آب آشامیدنی و مواد غذایی هستند. راه‌ها زیر سیل مانده و دسترسی زمینی وجود ندارد، امکانات هوایی هم در استان نداریم، تنها یک بالگرد در استان وجود دارد که توانایی رساندن مواد غذایی و آب آشامیدی و انتقال مصدومان روستا را ندارد، از زمان وقوع سیل هم درخواست ارسال بالگرد داده‌ایم که هنوز پاسخ درستی به ما داده نشده است.(البته این اظهارات سارانی به نظر می رسد قبل از گفته های استاندار سیستان و بلوچستان باشد).

سرما سلامت سیلزده ها را تهدید می کند

سیل سیستان و بلوچستان در فصل سرما رخ داده است. کسی که به زاهدان آن هم در فصل زمستان سفر کرده باشد می داند که شب های زاهدان چقدر سرد می شود، چه رسد به وقتی که سیل بیاید. از نظر دکتر علیرضا رییسی، معاون بهداشتی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی  یک نگرانی هم وجود دارد و آن این است که  هوا سرد است  و سرما هم سیلزدگان را تهدید می کند و با توجه به اینکه هنوز مساله آنفلوانزا در کشور وجود دارد. وزارت بهداشت گروه های پر خطر شامل زنان باردار، سالمندان بالای ۶۰ سال و بیماران قلبی و کلیوی را به صورت رایگان تحت پوشش واکسن آنفلوانزا قرار می دهد.

عبدالوهاب شهلی بر، فعال اجتماعی در سیستان و بلوچستان هم از خطر سرما برای سیلزدگان هشدار می دهد. او می گوید: هرچند امدادگران به ویژه امدادگران جمعیت هلال احمر مشغول امدادرسانی به سیل‌زده ها هستند اما مردم منطقه به کمک های بیشتری نیاز دارند که وسایل گرمایشی، بخصوص بعد از باران که هوا سردتر هم می شود و نیز کالاهای ضروری از جمله لباس و پتو و نیز اقلام خوراکی از جمله نیازهای آنان است.

نبود جاده دسترسی مناسب کار امدادرسانی و رساندن کمک های مردمی به بیش از ۱۲۰ هزار سیل زده در حدود ۲۵۰ تا ۳۰۰ روستای چابهار در محدوده دشتیاری، بخش های مرکزی و پلان و قسمتی از بخش تلنگ قصرقند را مختل کرده است  و صدها کامیون و خودرو سبک در انتظار بازگشایی راه برای رساندن کمک به سیل‌زدگان نیازمند هستند.تیم های واکنش سریع بهداشتی در منطقه

دکتر رییسی، معاون وزیر بهداشت از حضور و استقرار تیم های واکنش سریع بهداشت شامل تیم های بهداشت محیط، مدیریت بیماری ها و مراقبت از مادران باردار و سالمندان در مناطق سیلزده خبر می دهد که اقدامات لازم را از جمله  ایمنی آب و نظارت بر توزیع آب و کلرزنی آب را انجام می دهند. مراقبت از مادران باردار و آموزش مردم برای پیشگیری از بیماری ها انجام می شود و تیم های بهداشتی در کمپ هایی که مردم سیل زده اسکان داده شده اند، حضور دارند و علاوه بر کلرزنی آب، اقلام بهداشتی از جمله شیرخشک توزیع می شود.
 

شیوع بیماری های تنفسی و آنفلوآنزا در منطقه نگرانی وزارت بهداشت

معاون وزیر بهداشت در ابتدا یک خبر خوب می دهد و آن این است که  هنوز موردی از بیماری های واگیر از جمله مالاریا و وبا در این مناطق گزارش نشده است. ممکن است در برخی افراد مواردی از استفراغ یا اسهال دیده شود اما اپیدمی خاصی نداریم. بیشتر این بیماری ها با گرم شدن هوا ممکن است گسترش پیدا کنند.

از طرفی دیگر، آنچه که رییسی از آن نگران است این است: نگرانی کنونی بیشتر از بیماری های تنفسی و آنفلوانزاست و بعد از آن پیشگیری از بیماری های انگلی، روده ای و گوارشی ناشی از عفونت لاشه حیوانات است. حیوان گزیدگی شامل مار و عقرب گزیدگی نیز در فصول سرد سال بسیار کم است و فعلا موارد چندانی از حیوان گزیدنی نداریم.

تلف شدن دام ها و طیور روستاییان سیستان و بلوچستان

دکتر رییسی به مشکلی دیگر هم اشاره می کند و آن تلف شدن تعداد زیادی از طیور و دام های روستاییان است. کار جمع آوری و گندزدایی لاشه حیوانات به صورت روزانه انجام می شود. هیج یک از خانه های بهداشت تعطیل نشده است و علاوه بر فعالیت همه خانه های بهداشت، تیم های سیار بهداشتی بیشتری در این مناطق فعال شده است.
دراین راستا نیز عبدالوهای شهلی بر، پژوهشگر اجتماعی و فعال مدنی در سیستان و بلوچستان هم در خصوص ابعاد و عمق فاجعه سیل آن را به آینده ای نه چندان دور مربوط می داند و می گوید: عمق فاجعه زمانی مشخص می‌شود که آب، فرونشیند.

«عبدالوهاب شهلی بُر» در این راستا به ایرنا می گوید: در زمان حاضر، شمار زیادی دام به خاطر سیل اخیر تلف شده و روی آب مانده است و مسئولان بهداشتی باید هر چه سریع تر نسبت به سمپاشی دام های تلف شده اقدام کنند زیرا در غیر این صورت مردم منطقه با مشکل بهداشتی روبرو می‌شوند

معاون وزیر بهداشت: نگرانی کنونی بیشتر از بیماری های تنفسی و آنفلوانزاست و بعد از آن پیشگیری از بیماری های انگلی، روده ای و گوارشی ناشی از عفونت لاشه حیوانات است.دامدارها با کارشناسان بهداشت همکاری کنند

با توجه به احتمال افزایش شیوع بیماری‌های دامی متعاقب تغییرات آب و هوایی و کمبود مواد غذایی مناسب، همکاری نزدیک با اکیپ‌های اعزامی مبارزه با بیماری‌های دامی برای مایه‌کوبی دام ها بسیار ضروری است که در این خصوص سازمان دامپزشکی هم از دامدارها خواسته است با مسئولان این سازمان همکاری کنند.

همچنین از هموطنان سیستان و بلوچستانی خواسته شده است که اطلاع رسانی سریع به اکیپ‌های دامپزشکی از میزان و محل دقیق تلفات دام و طیور و همکاری جدی در دفن بهداشتی تلفات و خودداری از رهاسازی تلفات در محیط باید مورد توجه قرار گیرد.

دامپزشکی تاکید کرده است که بهتراست پس از فروکش کردن سیل، دامداران محترم نسبت به ضد عفونی کردن درب ورودی و محوطه دامداری اقدام کنند و سمپاشی بدن و جایگاه نگهداری دامها نقش بسزایی در کنترل بیماری‌های انگلی دارد.

حمله احتمالی تمساح ها به مردم

موقعی که سیل می آید، بی آبی، بی غذایی ، بی برقی ، سرما  و نیاز به لباس های گرم ، خسارت های میلیاردی به بخش های زیرساختی و کشاورزی را هم با خود می آوردوردآور اما در سیستان و بلوچستان یک مشکل دیگر هم هست و آن وجود تمساح پوزه کوتاه یا گاندو است.

در همین راستا اداره‌کل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان در اطلاعیه‌ای اعلام کرده است: با توجه به بارندگی‌های اخیر و سیلاب به وجود آمده در جنوب این استان احتمال خروج تمساح‌ پوزه کوتاه (گاندو) از برکه وجود دارد که مردم باید به شدت مراقب حمله آنها باشند  در این اطلاعیه به مردم تاکید شده است که نسبت به تردد در مناطق سیلابی، حاشیه رودخانه باهوکلات، هوتک‌ها، مرداب‌ها و مناطق حاشیه‌ای که محل تجمع آب‌های راکد شده است، جدا خودداری شود.

در عین حال وحید پور مردان ،‌مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان به شایعه ای اشاره کرده است.

 گویا اخباری  رعب‌آور مبنی بر یورش ۳۰۰ سر تمساح به مناطق سیل‌زده جنوب استان منتشر شده که در این راستا، پور مردان اعلام کرده است که این اخبار صحت ندارد و تاکنون هیچگونه موردی مبنی بر رویت و یا حمله تمساح به روستاییان و سیل‌زدگان مشاهده و گزارش نشده و تصاویر منتشر شده در فضای مجازی از آرشیو می‌باشد و اطلاعیه شماره یک این اداره کل صرفا به منظور پیشگیری از خطرات احتمالی صادر شده است.

اسکان بیش از ۱۴۰۰ سیلزده در اردوگاه ها

باید دید سازمان های مربوطه در امدادرسانی و اسکان چه کرده اند. حامد سجادی ،  معاون عملیات سازمان امداد ونجات جمعیت هلال‌احمر از برپایی سه اردوگاه اسکان اضطراری در کنارک، فنوج و قصرقند خبر داده است و اینکه  یک هزار و ۱۴۴ نفر از سیل‌زدگان سیستان و بلوچستان در این اردوگاه‌ها اسکان یافتند.

به گفته او همچنین ۵۲۱ امدادگر و نجاتگر در قالب ۱۰۴ تیم عملیاتی در حال امدادرسانی به هموطنان متاثر از سیل و آبگرفتگی در این استان هستند.

او اظهار داشته است: هموطنان ساکن در ۱۳ شهرستان ایرانشهر، چابهار، خاش، دلگان، زاهدان، سرباز، سراوان، سیب و سوارن، فنوج، کنارک، میرجاوه، نیکشهر و هیرمند متاثر از سیل و آبگرفتگی بوده اند و در این مدت به سه هزار و ۴۲۸ نفر در ۹۸ شهر و روستا امدادرسانی شد و متاسفانه یک نفر بر اثر وقوع سیل در شهرستان سرباز جان باخت.

او گفته است: تاکنون ۲۵۲ دستگاه چادر، یک هزار و ۸۵ تخته پتو، ۵۰۹ تخته موکت، ۲ هزار و ۹۶۱ کیلوگرم نایلون، یک هزار و ۱۸۲ قوطی کنسرو و ۱۳۰ بسته غذایی میان متاثران توزیع شده است.

سجادی با اشاره به مناطق نیازمند به خدمات امدادی در سیل سیستان و بلوچستان به دلیل انسداد مسیرها افزوده است: ۲۹۲ روستا در این استان نیازمند به خدمات امدادی هستند که از این تعداد ۱۲ روستا در خاش در بخش نوک آباد،ایراندگان و مرکزی،۲۴ روستا در قصرقند در بخش کاجور،۱۸۴ روستا در سرباز بخش سرباز کلات، پارود، پیشین و مرکزی،۲۶ روستا در دلگان بخش گنبد و مرکزی، ۳۵ روستا در سراوان بخش جالق،مهرگان و دهستان ناهوک و  ۷ روستا در کنارک بخش مرکزی – همچنان در محاصره آببوده و نیازمند به کمک هستند.

۶۵ گروه جهادی در قالب ۳۵۰۰ نفر

اسماعیل نجار، رئیس سازمان مدیریت بحران کشور اهم اقدامات انجام گرفته در مناطق سیل زده استان سیستان و بلوچستان را نیز تشریح کرده و گفته است: به منظور کاهش میزان آسیب پذیری تشکیل ۴۵۰ تیم عملیاتی در مناطق مختلف و به کارگیری ۵ گروه مهندسی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و ۶۵ خودروی تاکتیکی انجام پذیرفته و هم اکنون ۶۵ گروه در قالب گروه های جهادی مجموعا سه هزار و ۵۰۰ نفر به منطقه اعزام و مشغول امداد رسانی و کمک به مردم آسیب دیده میباشند.

وی راه اندازی و تجهیز سه اردوگاه اسکان اضطراری در فنوج، قصرقند و کنارک و اسکان بیش از ۲۸۵ خانوار، هماهنگی استفاده از خدمات امداد هوایی توسط سه فروند بالگرد و ۳۳ فروند قایق در مناطقی که جاده های دسترسی مسدود هستند از دیگر اقدامات اداره کل مدیریت بحران استان سیستان و بلوچستان عنوان کرد و افزود: ستاد کل اجرایی فرمان حضرت امام خمینی (ره) با اعزام چهار دستگاه خودرو بیشتر از ۱۰۰ بسته غذایی ارسال که بین مردم توزیع شده است.
 

روی دیگر بارش زیاد در سیستان و  بلوچستان
هر چند سیل، خرابی به بار می آورد و برخی از کارشناسان آن را بدتر از زلزله ارزیابی می کنند  اما یک سیل سیستان و بلوچستان جنبه های مثبتی هم دارد که یکی از آنها،  جان تازه گرفتن تالاب جازموریان است.

وحید پور مردان ، مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان  اعلام کرده است: تالاب جازموریان در پی بارندگی‌های اخیر در استان و سیلابی شدن مسیرها ۲۱.۷ میلیون مترمکعب آبگیری شد. به عبارت دیگر، ۲۱.۷ میلیون متر مکعب آب از رودخانه‌هایی همچون دامن، بمپور، روستا و هودیان وارد تالاب جازموریان شده و جان تازه ای  به این تالاب داده است.

او می گوید:  جازموریان در پی خشکسالی‌های اخیر به کانون گرد و غبار جنوب شرق تبدیل شده و تاثیر نامطلوبی روی پوشش گیاهی و حیات وحش منطقه گذاشته است  اما با بارندگی های اخیر در استان ،  این تالاب دوباره میزبان تعداد زیادی از پرندگان مهاجر از قبیل کاکایی، اگرت  شده است. ضمن اینکه عمق آبگیری شده در تالاب تقریبا بین ۱۰ تا ۷۰ سانتیمتر است که احتمال افزایش این آبگیری نیز وجود دارد.

 مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان  اضافه کرده است: تالاب جازموریان به عنوان یکی از تالاب‌های فصلی مشترک بین استان‌های سیستان و بلوچستان و کرمان است که با مساحت سه هزار و ۳۰۰ کیلومتر مربع در اثر فرو نشست زمین با ساختی جوان در فاصله ۱۵۰ کیلومتری غرب ایرانشهر و در محدوده شهرستان دلگان واقع شده است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.