عبدالرضا واعظی روز دوشنبه در جلسه کارگروه فناوری های پیشرفته استان، مجموع شرکت های فناور و استارت آپی آذربایجان شرقی را  ۵۰۰ مورد اعلام کرد که از این تعداد تنها ۱۳۸ شرکت مجوز دانش بنیانی دارند که رقمی بسیار اندک به شمار می رود.

وی اظهار داشت: این در حالی است که در استان‌ های اصفهان و خراسان رضوی به ترتیب ۴۸۰ و ۳۳۰ شرکت دانش بنیان فعال وجود دارد.

واعظی ادامه داد: تا سال گذشته تنها ۹۲ شرکت دانش بنیان در آذربایجان شرقی وجود داشت که امسال با ۴۲ درصد افزایش به عدد ۱۳۸ مورد رسیده‌ است.

وی با تاکید بر اینکه شرکت های دانش بنیان و فناور به حمایت های مالی دولت نیاز مبرم دارند، گفت: پارک علم و فناوری آذربایجان‌ شرقی برای حمایت از شرکت‌های دانش بنیان در قالب ارائه تسهیلات ۳ درصدی وارد عمل شده است که تاکنون  ۶۵ میلیارد ریال از منابع ملی و استانی به متقاضیان پردخت شده است.

واعظی نقش مراکز رشد در ایجاد و توسعه فعالیت شرکت های دانش بنیان را زیاد دانست و از برگزاری جشنواره رویش در شهرستان‌های مراغه، میانه، مرند، شبستر، بناب و ملکان خبر داد.

وی گفت: زیرساخت‌های فیزیکی و فرهنگی مورد نیاز فعالیت و توسعه شرکت‌های دانش بنیان در آذربایجان‌ شرقی وجود ندارد که در این خصوص باید مسئولان استانی بیش از پیش تلاش و پیگیری های لازم را انجام دهند.

واعظی بهره‌مند نشدن از تسهیلات قانونی، عدم ورود بخش خصوصی به حوزه فناوری، شکل نگرفتن اتمسفر نوآوری در استان و واگذار نشدن اراضی به شرکت‌های دانش بنیان را از چالش های اصلی رشد قابل توجه این شرکت ها در آذربایجان شرقی بیان کرد.

به گزارش ایرنا، معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری آذربایجان‌ شرقی نیز در این جلسه، گفت: برای ایجاد رغبت در بخش خصوصی جهت ورود به حوزه فناوری و حمایت از شرکت‌های دانش بنیان باید مشوق‌های مناسب تعیین شود.

 حمیدرضا قاسمی اظهار داشت: در پاره ای موارد اقدامات انجام گرفته به صورت شکلی است و از محتوا خبری نیست که باید در سیاست گذاری‌ها تجدیدنظر و نظارت‌ها تقویت شود.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.