سید محمد حسن آل هاشم روز دوشنبه به مناسبت روز عشایر در گفت و گو با خبرنگاران، عشایر را مهد تمدن، تلاش و همت، صداقت، سمبل عاطفه، سادگی و مصداق عینی اقتصاد مقاومتی معرفی کرد و گفت: عشایر به عنوان جامعه ای با ویژگی های متمایز از جوامع شهری و روستایی، از دیرباز در کشور ما حائز اهمیت بوده و همواره در زمینه های مختلف اقتصادی، سیاسی و اجتماعی ایفای نقش می کنند.
وی، جمعیت عشایرآذربایجان شرقی در دوره ییلاقی را ۱۳ هزار و ۲۹۵ خانوار بالغ بر ۷۰ هزار و ۵۷۷ نفر و دوره قشلاقی هشت هزار و ۹۷ خانوار بالغ بر ۴۳ هزار و ۸۵۷ نفر اعلام و اظهار کرد: عشایر آذربایجان شرقی در قالب ۲ ایل قارا داغ و شاهسون و ۹ طایفه مستقل در دوره ییلاقی و ۷ طایفه مستقل در دوره قشلاقی شکل گرفته اند و اکثرا درون کوچ می باشند.
آل هاشم افزود: همه ساله در فصل ییلاق آذربایجان شرقی پذیرای ۵۲۰۰ خانوار عشایر مهمان از استان های همجوار از جمله اردبیل، زنجان و آذربایجان غربی است.
وی با بیان اینکه عشایر آذربایجان شرقی هر سال با گرم شدن هوا در اواخر اردیبهشت ماه به مراتع سرسبز سهند، بزقوش، قارا داغ کوچ نموده و پس از استفاده از مراتع ییلاقی در اوایل پاییز به قشلاقات خود بازمی گردند،گفت: دوره قشلاقی معمولا ۷ ماه و دوره ییلاقی و میانبند ۵ ماه است.
مدیرکل امور عشایر آذربایجان شرقی خاطرنشان کرد: طول مسیر عشایر استان از ۳۰ تا ۲۰۰ کیلومتر متغیر است و جمعیت دام استان در دوره ییلاقی حدود ۱.۵ میلیون راس و در دوره قشلاقی حدود ۷۵۰ هزار راس می باشد.
وی همچنین اضافه کرد: عشایر آذربایجان شرقی از ۲.۴ میلیون هکتار مراتع استان حدود یک میلیون هکتار را در اختیار دارند که بیش از ۵۰ درصد از این مراتع درجه یک می باشد؛ علاوه بر فعالیت های تولیدی و کشاورزی در بین خانوارهای عشایری، بافت قالی و قالیچه، گلیم و ورنی و سایر موارد از جمله جوراب، جاجیم، خورجین، دستکش و کلاه نیز رواج دارد.
به گزارش ایرنا،آذربایجان شرقی با اقلیم متنوع، مراتع و جنگل های سرسبز و کوه های مرتفع یکی از استان های عشایرنشین کشور است.
از جمعیت سه میلیون و ۹۰۰ هزار نفری آذربایجان شرقی ۲ درصد را عشایر تشکیل می دهد که با این جمعیت اندک اما پرکار، حدود ۲۰ درصد جمعیت دام سبک استان را در اختیار داشته و نقش چشمگیری در تولید محصولات دامی و لبنی بر عهده دارند.
۶۱۳۲/۵۱۸