مرتضی آبدار روز یکشنبه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه ثبت حمام خان تبریز به دلیل عدم رضایت مالکین و وجود وراث متعدد تاکنون در فهرست میراث ملی محقق نشده است، افزود: با وجود اینکه میراث فرهنگی استان اقداماتی را در این زمینه انجام داده اما تاکنون منجر به نتیجه نشده است.
وی با تاکید بر اینکه بخش خصوصی و اشخاص مالک خانه ها و ابنیه تاریخی باید نسبت به صیانت از آثار تاریخی مسئولیت بیشتری از خود نشان دهند، اظهار داشت: طی سال های گذشته اقدامات میراث فرهنگی در راستای ثبت و احیای این بنا با اقدام حقوقی مالک مواجه و متوقف شده است.
آبدار ادامه داد: این در حالی است مالکین ابنیه های تاریخی باید توجه داشته باشند که مسئولیت بخشی از تاریخ این سرزمین را در دست دارند و نباید موجب از بین رفتن آنها شوند.
وی گفت: با توجه به سوابق موجود و اقدامات صورت گرفته از سوی شهرداری منطقه یک تبریز و استانداری آذربایجان شرقی در راستای تملک این بنا، اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان آمادگی دارد در صورت تملک این بنا از سوی شهرداری تبریز و یا تغییر نظر مالکین در زمینه نگهداری از آن وارد عمل شود.
آبدار اضافه کرد: میراث فرهنگی استان آمادگی دارد سبت به ارائه طرح مرمت و نیز خدمات فنی و مهندسی لازم در زمینه نجات بخشی و مرمت این اثر اقدام کند.
به گزارش ایرنا، حمام خان تبریز یکی از قدیمی ترین حمام های تاریخی این شهر است که قدمت آن به دوره قاجار می رسد که در محله دانشسرا و میرزارضا دالانی واقع شده است.
این حمام دارای بخش های عظیم با ستون های سنگی و طاق های آجری می باشد و در محوطه بیرونی این حمام نیز باغی بسیار زیبا و مشجر واقع شده است که بر زیبایی های این حمام قاجاری افزوده است.
چند سال قبل یکی از مالکان این حمام تاریخی با مساعدت استاندار وقت در دهه ۱۳۸۰ اقدام به مرمت و بازسازی آن کرده که پس از حدود ۳۰ درصد پیشرفت فزیکی به یکباره این عملیات متوقف شد و تاکنون نیز همین روند تداوم داشته است.
۳۰۳۸/۳۰۷۱