به گزارش ایرنا، تراکتورسازی با حضور در لیگ برتر، جانی دوباره به آن بخشید و در سایه هواداران پرتعداد و پرشورش، تحرک تازه ای به بدنه فوتبال باشگاهی ایران تزریق کرد.
واقعیت این است که چراغ لیگ برتر فوتبال باشگاه های کشورمان تا پیش از حضور تراکتورسازان، از نظر هوادار، کم سو بود و بازی های پرتماشاگر آن به سرخپوشان پایتخت، آن هم در بازی های شهرآورد، محدود می شد؛ اما باز شدن پای تراکتورسازان به لیگ برتر در خرداد 1388، هیجان تازه ای به فوتبال شهرستان ها و هواداران آن داد.
تا آن مقطع زمانی حتی قهرمانی چندباره سپاهان و ذوب آهن در لیگ برتر و افتخارآفرینی های آنها برای فوتبال کشورمان در جام های باشگاهی داخلی و خارجی نیز نتوانسته بود طرفداران فوتبال در شهرستان ها را به شکل چشمگیری به ورزشگاه ها بکشاند.
نمی توان این حقیقت را نادیده گرفت که ورود تراکتورسازی به عنوان یکی از تیم های استخوان دار باشگاهی کشورمان به لیگ برتر، حضور 80 هزار نفری طرفداران آن در ورزشگاه یادگار امام تبریز و عزیمت چندهزار نفری آنان به محل بازی های خارج از خانه این تیم، زمینه ساز انگیزه دادن به طرفداران تیم های شهرستانی دیگر بود.
بدیهی است که سیل عظیم هواداران و تماشاگران پرشور تراکتورسازی به دلیل کثرت آنها، فارغ از برخی جنبه ها مانند حضور تعدادی تماشگرنما در هر بازی و احتمال دست زدن آنان به برخی اقدامان نسنجیده، سرمایه فوتبال ایران محسوب می شود و گواه این ادعا، بازتاب گسترده پر شدن ورزشگاه یادگار امام توسط «پرشورها» در بازی های مختلف داخلی و خارجی این تیم در کنفدراسیون فوتبال آسیا است.
ادامه این روند بود که پای طرفداران تیم های پرافتخار اصفهانی را نیز به ورزشگاه «نصف جهان» در یکی دو سال اخیر کشید و امروزه طرفداران پرشمار تراکتورسازی در کشاندن هواداران دیگر تیم های شهرستانی به استادیوم ها، به مانند موتور محرکه فوتبال باشگاهی کشورمان عمل می کنند.
از سوی دیگر تراکتورسازی در یک دهه حضور خود در لیگ برتر فوتبال باشگاه های کشور، بازیکنان بزرگی را برای جامعه فوتبال تریبت کرده است که امروز هر کدام در یکی از تیم های لیگ برتر صاحب نام و آوازه هستند.
بدیهی است تیمی با این ویژگی ها، حساسیت های خاص خود را دارد و هر گونه اتفاق مرتبط با آن می تواند موجی از رفتارهای احساسی و خارج از قاعده را در ورزشگاه ها دامن بزند که حاشیه های باخت خانگی روز گذشته تراکتورسازان مقابل پیکان نیز در این دایره قابل بررسی است.
بدیهی است در شرایطی که تراکتورسازی تا پیش از باخت سنگین هفته گذشته مقابل سپیدرود رشت، یکی از 2شانس قهرمانی لیگ برتر فوتبال باشگاه های کشور بود، تجربه 2 شکست پیاپی، موجب عصبانیت طرفداران متعصب آن شد و اتفاقاتی روی داد که به هیچ وجه قابل قبول ورز دوستان و اکثریت طرفداران آن نیست.
در واقع اتفاقات بازی روز گذشته سرخپوشان تبریزی در ورزشگاه یادگار امام از قبیل ورود یکی از هواداران به زمین بازی و درگیری فیزیکی او با مسعود شجاعی، شکستن صندلی های ورزشگاه و درگیری با نیروهای پلیس، نتیجه انباشت انتظارات و هیجان ناشی از شکست غیرقابل پیش بینی بود که به سرعت «سرایت روانی» یافت و بخش چشمگیری از هواداران را درگیر کرد.
البته پیش از این برخی از نمایندگان مجلس و مدیران ارشد پیشین آذربایجان شرقی بر ضرورت هوشیاری برای جلوگیری از تکرار حوادث بازی سه سال قبل تراکتورسازی با نفت تهران در فینال لیگ برتر فوتبال باشگاه های کشور در ورزشگاه یادگار امام تاکید کرده بودند، اما با این وجود باخت عصر دیروز تیم محبوب «پرشورها» در خانه، حاشیه ساز شد.
البته پیش از این باخت تیم فوتبال تراکتورسازی مقابل سپیدرود موجب اظهارنظرهایی درباره احتمال تبانی در حوزه فوتبال از سوی نمایندگان مجلس را نیز دامن زده بود، به گونه ای که نادر قاضی‌پور، نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی، بعد از اتفاقات آن بازی، نامه‌ای به وزیر ورزش و جوانان نوشت و از او خواست که در مورد قضایای مطرح شده تحقیقات لازم انجام شود.
بعد از قاضی‌پور، احمد علیرضا بیگی، نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در خانه ملت، هم نامه‌ای اعتراض‌آمیز به وزیر ورزش و جوانان نوشت و خواهان پیگیری این موضوع شد؛ نماینده مردم تبریز در این نامه از سلطانی‌فر خواست تا با مافیای موجود در فوتبال ایران برخورد کند.
شدت تاثر ناشی از کمرنگ شدن امید قهرمانی تراکتورسازی در لیگ برتر فوتبال باشگاه های کشور پس از باخت دیروز به حدی بود که اظهارات تند محمدرضا زنوزی، مالک باشگاه فرهنگی - ورزشی تراکتورسازی را به دنبال داشت و او با تاکید بر اینکه معادلات مجهول فراوانی در فوتبال و ورزش کشور وجود دارد، گفت: مردم شک نکنند که سه تیم نخست لیگ برتر فوتبال کشور از قبل مهندسی و انتخاب شده اند.
زنوزی جمعه شب در گفت وگو با یکی از شبکه های رادیویی، اظهار داشت: سئوال من و هواداران تراکتورسازی این است که چرا دو تیم سرخابی تهرانی در هفته های اخیر شکایتی از نحوه قضاوت ها ندارند و تمام مشکلات داوری متوجه تراکتورسازی و البته سایر تیم های شهرستانی است؛ چرا باید در 2 هفته اخیر چند پنالتی به نفع تیم های تبریزی گرفته نشود تا نفع آن به سود تیم های مهندسی شده لیگ برتر برود؟
وی ادامه داد: چرا در بازی ماشین سازی با استقلال پنالتی دقیقه 1 بازی و اخراج مدافع تیم حریف به راحتی نادیده گرفته می شود، کسی اعتراض نمی کند و صدای فدراسیونی ها هم بلند نمی شود؟ چرا در بازی تراکتورسازی مقابل پیکان پنالتی محرز روز اسماعیلی فرد نادیده گرفته می شود تا این تیم به حاشیه برود؟
زنوزی ادامه داد: اگر ‌یک نفر معمولی و نه با ضریب هوشی بالا، بازی‌های هفته های اخیر و نوع چیدمان ها را تماشا کند به راحتی مهندسی فوتبال کشور را متوجه می شود و به این مسئله پی می ‌برد.
وی به حواشی بازی تراکتورسازی و سپیدرود نیز اشاره کرد و گفت: چرا در بازی مقابل این تیم در رشت روی زمین چمن مصنوعی گرانول می‌ ریزند؟ چرا ناظران بازی را از استان محل بازی انتخاب می ‌کنند و گزارشی در این زمینه ارایه نمی کنند؟
زنوزی با بیان اینکه یک هفته است از رییس فدراسیون فوتبال وقت ملاقات حضوری خواسته ام و هنوز به این درخواست پاسخی داده نشده است، اظهار داشت: البته از وزیر ورزش و جوانان نیز وقت خواستم، اما هنوز جوابی نگرفتم.
وی با بیان اینکه مسئولان ورزش کشور رنگی بوده و برای منابع دو تیم تهرانی فعالیت می کنند، افزود: ما و البته سایر تیم های شهرستانی باید برای مقام سوم به بعد در لیگ برنامه ‌ریزی کنند، چون تیم‌های اول تا سوم مشخص هستند و 13 تیم دیگر باید برای یک سهمیه باقی مانده لیگ آسیا تلاش کنند و اصلا' شک نکنید که این اتفاق دارد می‌ افتد.
مالک باشگاه تراکتورسازی با طرح این سئوال که چرا به بازیکنی که در ارکان فدراسیون فوتبال محکوم شده است، مجوز بازی دادند، گفت: شاید در سایر نقاط جهان شرط‌ بندی جرم نباشد، اما در ایران شرط‌ بندی قمار بوده و جرم محسوب می‌ شود و کسی که این جرم را مرتکب می شود، باید به قوه قضاییه معرفی شود؛ وقتی فدراسیون فردی را محروم به اتهام این جرم محروم کرده ، پس چرا به قوه قضاییه معرفی نکرده است؟
زنوزی ادامه داد: آیا اعتبار و آبروی این فرد خاطی از تیم تراکتورسازی بیشتر است؟ یا خود من آبرو و اعتبارم از تیم تراکتورسازی بیشتر است؟ چرا این اتفاقات دارد می‌افتد؟
وی با بیان اینکه وزارت ورزش و جوانان متعلق به همه 80 میلیون ایرانی است اما برای دو تیم قرمز و آبی تهرانی کار می کند، گفت: ایران کشور گسترده ای است و ما همه ایرانی هستیم و مسئولان توجه کنند که ایران از تهران تا کرج نیست.
زنوزی وجود دو تیم بی طرفدار صنعتی در تهران را شائبه برانگیز خواند و افزود: دو تیم سایپا و پیکان را در تهران نگه داشته اند که هوادار ندارد، اما دلیل اصلی آن مهندسی سایر نتایج است تا نتایج تیم های مورد دلخواه شان را در تهران رقم بزنند.
وی اضافه کرد: در بازی سایپا و پرسپولیس در نیم فصل اول یک سری اتفاقاتی افتاد که شدتش هم زیاد بود، اما در بازی ماشین‌ سازی با پدیده درگیری های کوچک بین 2 بازیکن افتاد؛ برای بازی شهرستانی ها چه احکامی صادر شد و برای این بازی تیم های تهرانی چه احکامی داده شد؟
وی خطاب به وزری ورزش و جوانان، گفت: شما وزیر 2 یا 3 تیم نیستید، وزیر کل ورزش کشور هستید و باید نظارت‌ را بیشتر کنید؛ چرا فقط به یک یا دو استادیوم می ‌رسند، چرا به سایر ورزشگاه‌های دیگر رسیدگی نمی ‌شود؟ چرا وضعیت ورزشگاه تبریز و راه‌های آن و کمبودهای آن رسیدگی نمی‌ شود؟
زنوزی خطاب به رییس فدراسیون فوتبال نیز گفت: آقای تاج اگر خسته شدید از فوتبال بروید تا این فوتبال راحت شود؛ اگر هدف خدمت‌ ‌رسانی هم باشد به اندازه کافی خدمت کردید؛ اکنون با رفتن ‌تان بیشتر از ماندن تان به فوتبال این کشور خدمت می‌ کنید.
وی ادامه داد: اگر یک سری آقایان از فوتبال بروند این فوتبال اصلاح می ‌شود؛ من آماده مناظره با رییس فدراسیون فوتبال هستم، اما می دانم امکان ندارد بیایند و به طور قطع به خاطر کم‌کاری‌های خودشان نخواهند آمد.
پیش از این نیز رحیم شهرتی فر، معاون قبلی سیاسی و امنیتی استاندار آذربایجان شرقی و فرماندار پیشین تبریز خواستار اتخاذ تدابیری برای حفظ جایگاه تیم تراکتورسازی در لیگ برتر و جلوگیری از وقوع هر گونه اتفاق ناخوشایند شده بود.
امید که فوتبال کشورمان با دوری از حاشیه ها بتواند مسیر رو به پیشرفتی را در سال های آینده طی کند.
3038/518
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.