سازمان رسانه‌ای طوبی ( صاحب امتیاز روزنامه سرخاب، سایت خبری تحلیلی همنوا، هفته‌نامه آذرپیام) مطابق روال سال‌های گذشته تصمیم به انتخاب بهترین و بدترین رویداد سال در حوزه‌های فرهنگ و هنر، اجتماعی و سیاسی و شهری، حوزه اقتصاد و نیز حوزه ورزش گرفت.
به همین منظور «دبیرخانه انتخاب مهم ترین اتفاق سال» کار خود را در محل موسسه آغاز کرد. این کارگروه متشکل از خبرنگاران، اصحاب فرهنگ و هنر و صاحبان نظر و اندیشه با بررسی اخبار مهم سال گذشته مهم ترین چهره ها و نیز اتفاقات سال را استخراج کرد.
انتخاب چهار یا پنج گزینه در هر بخش، معیارهایی چون بیشترین تولید خبر، بیشترین تحلیل و بازخورد رسانه‌ای و بیشترین بازتاب عمومی داشت.
مطابق روال سال‌های گذشته، در روزهای پایانی سال ۹۷ نظرسنجی بزرگ سازمان رسانه‌ای طوبی درباره انتخاب مهم‌ترین اتفاق سال (بهترین و بدترین) برگزار شد.
این دبیرخانه بعد از بررسی و انتخاب چهار اتفاق مهم در هریک از حوزه ها، تصمیم گرفت انتخاب مهم‌ترین رویداد سال را برعهده فرهیختگان، فعالان مربوط به هر حوزه و صاحبان نظر و اندیشه بگذارد؛ چرا که کسانی که در بطن وقایع و اتفاقات قرار دارند، می‌توانند در انتخاب بهترین رویداد یا بدترین واقعه، موثرتر ابراز نظر کنند.
به همین منظور یک جامعه آماری ۵۰۰ نفری از فرهیختگان و صاحب نظران حوزه های مختلف فراهم شد و نظرسنجی «مهم‌ترین رویداد سال استان آذربایجان شرقی» کار خود را آغاز کرد. دبیرخانه با وقوف به این نکته که ممکن است گزینه‌های پیشنهادی این دبیرخانه مورد توجه بخشی از جامعه آماری قرار نگیرد یا بخشی از اتفاقات مهم از نگاه هیئت انتخاب دور مانده باشد؛ گزینه‌ای با عنوان «نظر شما» در ذیل هر بخش قرار داد تا نظر تمام حاضران در این نظرسنجی لحاظ شود.
اکنون بعد از قریب به ۱۵ روز از آغاز نظرخواهی و ثبت آرای صاحبان نظر و فعالان حوزه‌های مختلف، بهترین و بدترین اتفاق سال ۹۷ برگزیده‌ شد.
واضح است که نام و آرای شرکت‌کنندگان در این نظرسنجی برای سازمان رسانه‌ای طوبی معلوم و محفوظ است و این فهرست به خواست و نظر شرکت‌کنندگان و تصمیم دبیرخانه انتخاب بهترین رویداد سال، منتشر نخواهد شد.

**حوزه فرهنگ، حوزه ای که بدترین نداشت
در بخش فرهنگ و هنر، شرکت کنندگان این نظرسنجی «جشنواره بین المللی تئاتر الف» را بهترین اتفاق سال انتخاب کردند. این جشنواره ۸۲/ ۴۱ درصد آرا را به خود اختصاص داد.
«جشنواره موسیقی عاشیقلار» با ۵۵/۳۴ درصد آرا در جایگاه دوم ایستاد. همچنین ۴۵/۲۵ درصد مخاطبان «جایزه کتاب سال و جلال آل احمد حسن کرمی» را بهترین اتفاق سال انتخاب کردند.
«موفقیت گروه موسیقی رودکی در جشنواره های فجر و نوای خرم» نظر ۶۴/۱۳ درصد آرا را به خود جلب کرد. جشنواره سینما حقیقت هم در نهایت با ۱۰ درصد آرا در جایگاه پایانی بهترین اتفاق سال قرار گرفت.
نکته جالب توجه اینجاست که حدود ۹۰ درصد شرکت کنندگان در این نظرسنجی هیچ اتفاقی را بدترین انتخاب نکردند و معتقد بودند که هر اتفاقی در حوزه فرهنگ مبارک است.
شرکت کنندگان در این نظرسنجی فهرست زیر را به عنوان بهترین رویدادهای فرهنگی که از نظر هیئت انتخاب به دور مانده بود، معرفی کردند:
افتتاح پردیس سینما قدس، جشنواره فیلم تبریز(۲ مورد)، همایش طنز زنجفیل(۳ مورد)، برگزاری کمیسیون فرهنگی کلانشهرها درتبریز، افتتاح پردیس سینمایی ستاره باران، فعالیت های فرهنگی عام المنفعه سعید جلالی.
گروه دیگری نیز با یادآوری فهرست زیر بدترین رویدادهای حوزه فرهنگ را چنین برشمردند: بلاتکلیفی وضعیت تئاتر شهر تبریز، انتخاب شهرام دبیری به عنوان رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر، عدم حضور مداوم نشریه آذرپیام روی دکه ها، نامشخص بودن وضعیت نهادهای فرهنگی شهر مانند سازمان فرهنگی هنری شهرداری تبریز و…

**یک عضو شورای شهر بهترین اتفاق اجتماعی شهر را رقم زد
بر اساس آرای جمع آوری شده در حوزه سیاسی، اجتماعی و شهری؛ فعالیت های فرج قلیزاده در کسوت نمایندگی شورای شهر تبریز بهترین رویداد در سال گذشته بود. این اتفاق توانست ۵۵/۳۴ درصد آرا را به خود اختصاص دهد. رتبه دوم بهترین اتفاق سال در حوزه اجتماعی و سیاسی و شهری با ۸۲/۲۱ درصد آرا به جابه جایی و اسکان حاشیه نشینان تعلق گرفت. همچنین ۵۵/۱۴ درصد شرکت کنندگان تغییر استاندار را بهترین اتفاق سال قلمداد کردند. فعالیت های احمد علیرضا بیگی در کسوت نماندگی مجلس با ۱۸/۸ درصد آرا در جایگاه چهارم بهترین اتفاق قرار گرفت. پروژه های عمرانی شهری ( میدان آذربایجان، باغشمال و…) با ۵۵/۴ درصد آرا در جایگاه پایانی ایستاد.
در مورد بدترین رویداد حوزه سیاسی، اجتماعی و شهری نظر ۱۸/۲۸ درصد از شرکت کنندگان به پروژه های عمرانی شهری جلب شد و این گزینه عنوان بدترین اتفاق سال را به خود اختصاص داد.
۲۰ درصد شرکت کنندگان تغییر استاندار را بدترین اتفاق سال لحاظ کردند. ۳۶/۱۶ درصد آرا نیز فعالیت های احمد علیرضا بیگی را بدترین رویداد سال انتخاب کردند. ۱۸/۸ درصد شرکت کنندگان فعالیت های فرج قلیزاده را بدترین رویداد سال دانستند و رقمی در حدود ۴۵/۵ درصد شرکت کنندگان نیز جا به جایی و اسکان حاشیه نشینان را اتفاق مثبتی ارزیابی نکردند.
در بین نظرات واصله به دبیرخانه انتخاب مهم ترین اتفاق سال، بیانیه گام دوم رهبر انقلاب و زنده شدن حرکت های دانشجویی بهترین رویدادهای سال گذشته انتخاب شده اند.
در میان فهرست بدترین اتفاقات سال گذشته عناوین زیر نیز به دبیرخانه ارسال شده اند: قطع درختان ارسباران، عدم جذب سرمایه در شهر تبریز، دعواهای شورای شهر و استمرار آشفتگی مدیریت شهری.

**واگذاری ماشین سازی بدترین اتفاق اقتصادی سال گذشته
در حوزه اقتصاد دو رویداد انتخاب رضا رحمانی به عنوان وزیر صمت و اعتراضات صنفی و کارگری با آرای برابر ۸۲/۲۱ درصد بهترین اتفاقات سال گذشته انتخاب شدند. بر اساس نظرسنجی، ۹۱/۲۰ درصد شرکت کنندگان تغییر در هیئت رئیسه اتاق بازرگانی سومین اتفاق خوب سال گذشته بود. ۸۲/۱ درصد نیز واگذاری ماشین سازی را اتفاق خوبی قلمداد کردند.
این درحالی است که در بخش انتخاب بدترین اتفاق سال در حوزه اقتصاد، واگذاری ماشین سازی با ۱۸/۴۸ درصد آرا بدترین اتفاق سال گذشته انتخاب شد. ۶۴/۱۳ درصد شرکت کنندگان اعتراضات صنفی را اتفاقی منفی انتخاب کردند. انتخاب رضا رحمانی به عنوان وزیر صمت در نظر ۷۳/۱۲درصد شرکت کنندگان اتفاق مبارکی به نظر نمی رسید. ۱۸/۸درصد شرکت کنندگان نیز تغییر در هیئت رئیسه اتاق بازرگانی را بدترین اتفاق سال انتخاب کردند.
در بین سایر نظرات شرکت کنندگان پیش فروش سکه، حساب های متمرکز استانی و نیز تصویب سند تحول استانی بهترین اتفاقات حوزه اقتصاد در سال گذشته بودند.
شرکت کنندگان فهرستی از بدترین اتفاقات اقتصادی سال گذشته نیز به دبیرخانه ارسال کردند: تعطیلی واحدهای تولیدی(۲مورد) بلاتکلیفی بلبرینگ سازی، رتبه سی ام استان در جدول بودجه سرانه کشور

**تراکتورسازی نقطه ثقل بهترین اتفاقات ورزشی
شرکت کنندگان در این نظرسنجی با ۹۱/۴۰ درصد آرا خرید باشگاه تراکتورسازی توسط محمدرضا زنوزی را بهترین اتفاق سال در حوزه ورزش انتخاب کردند. دومین اتفاق مهم سال قهرمانی پیاپی تیم مس سونگون بود که ۸۲/۳۱ درصد آرا را به خود اختصاص داد. انحلال تیم های شهرداری با ۵۵/۲۴ درصد آرا سومین اتفاق مبارک سال گذشته انتخاب شد. درخشش پرویز هادی در مسابقات بین المللی با ۹۱/۲۰ درصد آرا در جایگاه چهارم ایستاد.
شرکت کنندگان همچنین با ۲۰ درصد آرا انحلال تیم های ورزشی شهرداری را بدترین اتفاق دانستند و همچنین ۳۶/۶ درصد خرید باشگاه تراکتورسازی را بدترین اتفاق قلمداد کردند. سایر شرکت کنندگان در این حوزه نظری نداشتند.
روزهای خوب تراکتور، خریدهای تراکتورسازی و ثبت تصویر تماشاگران تراکتورسازی بهترین اتفاقاتی بود که شرکت کنندگان در این نظر سنجی، خاطرنشان کردند.

**از تبریز ۲۰۱۸ راضی نیستیم
دبیرخانه انتخاب بهترین اتفاق سال ۹۷ با توجه به اختصاص سال گذشته به عنوان سال تبریز ۲۰۱۸ از شرکت کنندگان خواسته بود تا نظر خود را درباره عملکرد نهادهای مختلف در این باره اعلام کنند. ۸۰ درصد شرکت کنندگان عملکرد تبریز ۲۰۱۸ را ضعیف دانستند. گزینه قابل قبول با ۰۹/۹ درصد آرا دومین انتخاب مخاطبان در این بخش بود در حالی که ۷۳/۲ درصد این عملکردرا خوب و ۹۱/۰ در صد عالی در نظر گرفتند.
6132/518
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.