احد فلاحی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگاران اظهار داشت: برای ساماندهی گورستان‌های قدیمی تبریز، کمیته‌ای با حضور نمایندگان شهرداری تبریز، اوقاف و سازمان آرامستان‌های شهرداری تشکیل شده تا مراحل شرعی و قانونی ساماندهی گورستان‌های قدیمی و متروکه تبریز اجرایی شود.
وی افزود: این کمیته وظیفه تهیه گزارش جامع تعداد گورستان‌های متروکه و اعلام زمان توقف تدفین آن‌ها را نیز بر عهده دارد.
فلاحی با اشاره به اقدامات مقدماتی برای تغییر وضعیت گورستان متروکه ستارخان تبریز گفت: شهرداری تبریز قصد دارد ضمن ساماندهی گورستان های قدیمی، برخی از مجموعه‌های متروکه را به پارک و فضای سبز تبدیل کند.
وی، تغییر کاربری گورستان های قدیمی و فرسوده را امری معمول و با سابقه دانست و افزود: در سال های گذشته نیز بسیاری از گورستان‌های قدیمی تبریز با لحاظ مسایل شرعی و قانونی به پارک و کاربری‌های عمومی تبدیل شده است.
فلاحی با اشاره به اینکه شهرداری تبریز به دنبال جلب رضایت شهروندان است، اظهار داشت: روند توسعه شهری و تغییر شرایط اجتماعی ایجاب می‌کند تا گورستان‌های متروکه تغییر کاربری یافته و مجموعه‌های جدید در حواشی شهر ایجاد شود.
وی با تاکید بر اینکه هرگونه ساماندهی و تغییر کاربری گورستان‌های قدیمی، با رعایت شان و منزلت چهره‌های نامدار و نیز شهدای گرانقدر انجام می‌شود، گفت: چنانچه در تغییر کاربری مجموعه طوبی، آرامگاه‌های مربوط به علمای مدفون در آن مجموعه و نیز مقبره باقرخان حفظ شد.
شهردار منطقه 10 تبریز نیز در این رابطه با اشاره به درخواست‌های مکرر مردم و اهالی، از تبدیل گورستان متروکه ستارخان به کاربری‌های جدید خبر داد.
رسول وظیفه شناس با اشاره به گذشت بیش از سه دهه از زمان آخرین دفن انجام شده در این مجموعه، افزود: با درخواست‌های مکرر اهالی، گورستان متروکه ستارخان در وسعتی بالغ بر 35 هزار متر مربع به فضاهای فرهنگی، ورزشی و نیز فضای سبز تبدیل می‌شود.
وی با بیان اینکه پس از آرامستان وادی رحمت، این مجموعه بیشترین شهدای میهن اسلامی را در خود جای داده است، گفت: گلزار شهدای ستارخان به عنوان گنجینه‌ای ارزشمند بر اساس منویات رهبر معظم انقلاب، ساماندهی و حفاظت می شود.
شهردار منطقه 10 تبریز با اشاره به زلزله خیز بودن این محله یادآور شد: مجموعه ستارخان پس از ساماندهی و تبدیل به فضای سبز، به مکان مناسبی جهت استفاده دو منظوره به ویژه در مواقع بحرانی تبدیل می شود.
بر اساس اسناد تاریخی، در کهن شهر تبریز گورستان‌های مختلفی وجود داشته که بسیاری از آنان همراه با توسعه شهری تغییر کاربری یافته و به پارک یا فضاهای عمومی تبدیل شده اند.
6132/518
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.