محمدرضا پورمحمدی روز سه شنبه در همایش علمی توسعه اجتماعی؛ الزامات، موانع و راهکارها، با بیان اینکه هر چه اعتماد و انسجام اجتماعی بین مردم بیشتر باشد، سرمایه اجتماعی بیشتر خواهد شد؛ گفت: دشمن تلاش دارد اعتماد مردم به نهادها و دولت را کم کند و اقتصاد کشور را به هم بریزد.
وی تحول همه جانبه را پیش شرط توسعه یافتگی دانست و افزود: بعد اجتماعی و فرهنگی توسعه به سایر ابعاد اولویت دارد و اگر ظرفیت های فکری افراد و جامعه پایین باشد، در آن جامعه مملو از گنج هم باشد نمی توان کاری از پیش برد.
وی اظهار داشت: توسعه اجتماعی در تعریف سنتی به صورت تغییر و تحولی که بتواند رفتارهای اجتماع را تغییر دهد و زندگی انسان‌ها را در اجتماع ارتقاء ببخشد، تعریف می‌شود، اما توسعه اجتماعی در دهه نود به قادر ساختن مردم برای شرکت در امور مربوط به خودشان اشاره دارد.
پورمحمدی افزود: جامعه ما از این نظر رنج می‌برد و گاهی اوقات حقوق مسلم ما زیر پا گذاشته می‌شود و باید بدانیم تکالیفی در مقابل حقوق مان نیز داریم، باید نظارت همگانی، مشارکت اجماع محوری و مسئولیت پذیری را بالا ببریم.
استاندار آذربایجان شرقی مهم ترین و اساسی ترین بحث توسعه در جوامع را توسعه اجتماعی دانست و گفت: توسعه تحولی است که در تمام ابعاد و پدیده ها هم به لحاظ کمی و هم کیفی اتفاق می افتد.
وی با تاکید به تلاش برای تحقق ابعاد ترسیم شده برای توسعه اجتماعی گفت: یکی از این ابعاد، تحقق عدالت اقتصادی و اجتماعی است و باید ببینیم ما چقدر در از بین بردن شکاف اقتصادی، تبعیض جنسیتی و تفاوت‌های نژادی و قومی، موفق بوده‌ایم.
استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به توسعه اجتماعی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، اظهار داشت: افزایش سطح سواد بانوان و پیشرفت در حوزه درمان از جمله شاخص‌های توسعه اجتماعی پس از انقلاب هستند که باید این‌ها را هم ببینیم.
وی تاکید کرد: اخلاق و پایداری توسعه و استفاده درست از منابع به طور جدی جزو اولویت‌های کارگروه‌ها و دستگاه‌های مرتبط با توسعه اجتماعی قرار بگیرد.

** توسعه یعنی گذر از سنت گرایی
رییس دانشکده حقوق و علوم اجتماعی دانشگاه تبریز شاخص برجسته توسعه را گذر از ساختارگرایی به بافتار گرایی دانست و گفت: توسعه یعنی گذار از سنت گرایی به مدرن گرایی و در راستای توسعه دیگر توسعه خطی جواب نمی دهد.
عباس عباس زاده با بیان اینکه روند توسعه در حوزه نظریات نوسازی نشان داد که بهشت برینی که در نظریه های کلاسیک به ما گفته بودند امروز جواب نمی دهد،افزود: انسان تولید مدار و توسعه مادی مدار اکنون به گل نشسته است.
وی اظهار داشت: هر کجا که دیدید بیمارستان ها و دادسراها پر است یقین بدانید که خللی در شاخص های توسعه اجتماعی روی داده است.
عباس زاده گذار از جنسیت مرد محور را لازمه توسعه دانست و گفت: ما بخش عظیمی از جامعه زنان را وارد پست های بالای مدیریتی نکرده ایم.
وی توجه به فرهنگ و تکریم انسان را لازمه توسعه چند بعدی اعلام کرد و افزود: هر جا که فرهنگ مورد غفلت واقع شود توسعه اتفاق نمی افتد و دولت های آینده بدانند اگر راه قبلی ها را بروند به جایی نمی رسند.
** ارسال 97 مقاله به دبیرخانه همایش
دبیر علمی این همایش از ارسال 97 مقاله به دبیرخانه آن خبر داد و گفت: بیشترین مقاله های ارسالی در محورهای سرمایه اجتماعی،جمعیت و اقتصاد، خانواده و اقتصاد و شهر و روستا بود و در موضوع تبریز 2018 هیچ مقاله ای ارسال نشده است.
کمال کوهی با بیان اینکه برای هر محور بیش از پنج مقاله ارسال شده بود، افزود: پس از داوری، 64 مقاله پذیرش شدند که از بین آنها 33 مقاله به صورت سخنرانی، 20 مقاله پوستر و 11 مقاله چاپ می شوند.
وی از رد 33 مقاله ارسالی به دبیرخانه همایش خبر داد و گفت: 10 مقاله نیز بر اساس امتیازات به صورت پنل ارایه می شود.
دبیر علمی کنفرانس همچنین از برگزاری دو کارگاه آموزشی با عنوان نگاه واقع بینانه به فضای مجازی و ارزیابی طرح های توسعه شهری در خلال این کنفرانس خبر داد.
به گزارش ایرنا، همایش علمی توسعه اجتماعی؛ الزامات،موانع و راهکارها در بعد ملی در محورهای خانواده و زن، امنیت و توسعه اجتماعی، جمعیت و اقتصاد، شهر و روستا، سازمان ها مردم نهاد و توسعه اجتماعی، آموزش و پرورش و آموزش عالی، صدا و سیما و رسانه های نوین، سرمایه اجتماعی و توسعه اجتماعی، الگوهای توسعه اجتماعی جهانی و ایرانی، جایگاه توسعه اجتماعی در اسناد بالا دستی، ارزیابی تاثیرات اجتماعی طرح های توسعه، دین، فرهنگ و توسعه اجتماعی، سبک زندگی، نشاط و توسعه اجتماعی، بهداشت و سلامت و توسعه اجتماعی، نظام سیاستگذاری اجتماعی و توسعه اجتماعی برگزار شد.
همچنین محورهای استانی این همایش شامل توسعه اجتماعی و آسیب های اجتماعی در آذربایجان شرقی، عوامل و موانع توسعه اجتماعی در آذربایجان شرقی، ارائه الگوی بومی توسعه اجتماعی در آذربایجان شرقی، جایگاه شاخص های کمی توسعه اجتماعی آذربایجان شرقی، جایگاه شاخص های کیفی توسعه اجتماعی آذربایجان شرقی و نقش رویداد ۲۰۱۸ در توسعه اجتماعی است.
/3071/6132
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.