عضو هیئت علمی گروه حقوق دانشگاه شهیدمدنی آذربایجان با تاکید بر اهمیت علم فقه و اصول فقه گفت: تسلط بر مسائل فقهی می‌تواند در زمینه ی عملی، فهم مسائل حقوقی را راحت تر کند و این وجه مشترک فقه و حقوق است.
به گزارش ایسنا، منطقه آذربایجان شرقی،  احمد یوسف زاده در نشست تخصصی بررسی رابطه علم حقوق و فقه اسلامی بیان کرد: فقه در ابتدا سیستمی مشابه کامن لایی داشت و مبتنی بر آرای فقها بود و بیشتر مربوط به حوزه اعمال شخصی افراد می شد و فقها به فکر تشکیل حکومت به شکل فعلی نبودند.
وی افزود: به دلیل بستر مذهبی جوامع اسلامی، قوانین حقوقی پس از ورود به این جوامع بر مبنای مذهب شکل گرفتند و فقها نقش عمده ای در تدوین قواعد حقوقی ایفا کردند.
 یوسف زاده تاکید کرد: روبرویی با مسائل جدید حقوقی و عدم وجود پیشینه ای در فقه در خصوص این مسائل، به مرور زمان باعث شد تا قواعدی بدون توجه به فقه شکل بگیرد.
وی افزود: با کثرت وضع قواعد حقوقی در خصوص موضوعاتی که در فقه دارای پیشینه ای نبودند، فاصله ی بین فقه و حقوق بیشتر شد.
عضو هیئت علمی دانشگاه شهیدمدنی آذربایجان تصریح کرد: ارتباط تئوریک فقه و حقوق در جامعه ی ما به شکل یک منبع شریعت بوده و قواعد فقه هم عمدتا برای مراعات فردی است تا اعمال در قالب حکومت‌ و تئوری فقه حکومتی در قرن اخیر خاستگاه پیدا کرده است.
وی گفت: ریشه تفرق بین فقه و حقوق را باید در حرکت کشورهای اسلامی به سمت حقوق مدون جستجو کنیم.
نشست تخصصی بررسی رابطه حقوق ایران و فقه اسلامی به همت انجمن علمی دانشجویی فقه و حقوق اسلامی و انجمن علمی دانشجویی حقوق در دانشگاه شهیدمدنی آذربایجان با حضور جمعی از دانشجویان و اساتید برگزار شد.
انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.