به گزارش ایرنا، متخصصان بیهوشی، پزشکان متخصصی هستند که در مدیریت درد، بیهوشی های جراحی، انواع بی حسی ها و مراقبت های ویژه، مهارت دارند و در پشت درهای بسته اتاق عمل آرامش بیمار را فراهم می کنند.
خبرنگار ایرنا به مناسبت روز جهانی بیهوشی پای سخنان این ناجیان گمنام نشسته است که نقش بسزایی در اعمال مختلف جراحی ایفا می کنند.
نخست از رئیس بخش بیهوشی و مراقبت های ویژه بیمارستان شهید مدنی تبریز، درباره دلایل انتخاب این رشته تخصصی و از سختی کار و خاطراتش می پرسم که می گوید: پایان تحصیلات پزشکی عمومی من مصادف با زمان جنگ تحمیلی بود.
«سهراب نگارگر»، ادامه می دهد: در دوران دانشجویی در بخش بیهوشی اتاق عمل کار می کردم و مجروحان جنگی زیادی را دیدم که متخصصان بیهوشی و مراقبت های ویژه نقش بسیار مهمی در احیای سلامتی داشتند.
وی اظهار می کند: هنگام تعیین رشته تخصصی با توجه به اینکه رتبه نخست را کسب کرده بودم، می توانستم وارد سایر رشته های تخصصی شوم، ولی به علت علاقه ام به این رشته که علم و هنر در آن توام است، بیهوشی را انتخاب کردم.
استاد رشته بیهوشی و مراقبت های ویژه دانشگاه علوم پزشکی تبریز می گوید: در طی 28 سال خدمت، با عشق و علاقه در بیمارستان حضور یافتم و هرگز از کارم خسته نشدم.
وی در خصوص خاطرات خود می گوید: در ایام جنگ شاهد شهادت و قطع عضو رزمندگان بودم که از جمله بدترین خاطرات من می باشد.
دکتر نگارگر اضافه می کند: خوش ترین خاطره من نیز سوم خرداد ماه سال جاری رقم خورد که نخستین عمل جراحی پیوند قلب را به صورت موفق در بیمارستان شهید مدنی تبریز انجام دادیم.
وی خطاب به جوانانی که قصد ادامه تحصیل در رشته پزشکی را دارند، می گوید: کسانی که وارد این رشته می شوند باید عاشق باشند تا شبانه روز در خدمت بیماران باشند.
وی ادامه می دهد: همچنین علاقه مندان رشته تخصصی بیهوشی باید عشق بسیار بزرگی برای خدمت به بیماران داشته باشند و گرنه توصیه می کنم به این رشته پراسترس و کم درآمد ورود نکنند.
دکتر «سعید سلیمانی» دیگر متخصص بیهوشی نیز می گوید: به دلیل اینکه بیهوشی با تمامی رشته های جراحی در تعامل است، در بحرانی ترین حالت ها وارد عمل می شود و می توان گفت عصاره کامل رشته پزشکی است، این شغل و رشته را انتخاب کردم.
وی ادامه می دهد: پزشکی که رشته بیهوشی را انتخاب می کند نه تنها در دروس عملی باید قوی باشد، بلکه باید نسبت به دروس علوم پایه نیز اشراف داشته باشد.
دکتر سلیمانی در خصوص خاطرات خود از 24 سال فعالیت در این حرفه می گوید: با توجه به اینکه جراحان در مواقع بحرانی در نبود پزشک بیهوشی مستاصل می مانند، به همین دلیل هر زمانی که زلزله و مورد بحرانی رخ داده سعی کرده ام در محل حاضر شوم تا به مردم خدمت کنم.
وی می افزاید: رشته بیهوشی بسیار مهم و حساس است بطوری که صدم ثانیه نیز برای ما بسیار با اهمیت است و یک متخصص بیهوشی باید در کسری از ثانیه علاوه بر تشخیص و ارزیابی، وارد عمل شود.
این متخصص بیهوشی اضافه می کند: نجات بیماران بدحال خاطرات خوش من از اتاق عمل است و در عین حال فوت بیماران تلخ ترین خاطره است.
دکتر «سید موسی میری نژاد»، متخصص بیهوشی دیگر با اشاره به اینکه 25 سال سابقه دارد، می گوید: در زمان اکسترنی روزی در اتاق عمل شاهد درد بسیار بالای کودک 10 ساله ای بودم که به پزشکان اجازه نمی داد گچ پایش را باز کنند.
وی ادامه می دهد: در آن لحظه پزشک بیهوشی آمد و با اقداماتی که انجام داد کودک آرام شد و خوابید و به راحتی گچ او را باز کردند، پس از آن من علاقمند به رشته بیهوشی شدم.
این متخصص بیهوشی اظهار می کند: احساس می کنم این رشته تخصصی بسیار مفید برای بیماران است ولی متاسفانه در کشور ما بسیاری از مردم اطلاعی از کار این متخصصان ندارند.
وی ادامه می دهد: مردم فقط جراح را می شناسند و نمی دانند که حفظ ارگان های حیاتی بیمار مربوط به متخصصان بیهوشی و کار اصلی در حین عمل برای حفظ جان بیمار برعهده این پزشکان است و آنان حافظ بیمار هستند.
این فلوشیپ بیهوشی جراحی قلب می گوید: با وجود همه استرس و فشارهای کاری عاشق این رشته هستم و امیدوارم نسل جدید ما از کار و تلاش شان در این رشته خسته نشوند.
وی ادامه می دهد: خاطرات پر استرسی را داشته ام؛ بدترین خاطره ام به تلاش برای احیای بیمار جوانی در حضور 12انترن در سال اول دوره تخصصی برمی گردد که استرس داشتم و همه تجهیزات موجود در آن لحظه خراب بودند و من با توسل به ائمه اطهار (ع) توانستم وی را احیا کنم.
«بهزاد اشرفی» فلوشیب بیهوشی جراحی قلب، نیز می گوید: متخصص بیهوشی باید احاطه کامل بر بیمار خود از نظر نوع بیماری، عمل جراحی و عوارض ناشی از جراحی که می تواند تاثیر مستقیم بر روی بیمار بگذارد، داشته باشد.
وی ادامه می دهد: متخصص بیهوشی همچنین نقش مهمی در اتاق عمل ایفا می کند تا پزشک جراح بتواند به درستی کار خود را انجام دهد و در عین حال کمترین آسیب به دلیل بیهوشی به بیمار برسد.
دکتر اشرفی ادامه می دهد: برای جوانان علاقمند به رشته پزشکی جهت ادامه تحصیل در رشته بیهوشی توصیه می کنم اگر رویاها و آرزوهای دور و درازی برای اسم و رسم دار شدن در ذهن خود دارند، آن را در جایی دفن کنند زیرا که بیمار معمولا متخصص بیهوشی خود را نمی شناسد و در همه مراحل با پزشک متخصص و جراح خود در ارتباط است.
این متخصص بیهوشی اضافه می کند: کسانی که دارای استرس هستند نباید این رشته را انتخاب کنند؛ ضروری است متخصص بیهوشی به اعصاب خود مسلط بوده و در لحظه های بحرانی با مدیریت درست بهترین تصمیم را اتخاذ کند.
وی یادآور می شود: همیشه بر این موضوع تاکید داشتم که یک متخصص بیهوشی باید به جای 2 دست در عین واحد 10 دست و بجز دو چشم یک چشم دیگر هم داشته باشد تا در زمان عمل بر تمام محیط و بیمار مسلط باشد، زیرا آرامش متخصص بیهوشی و عکس العمل های سریع او موجب ایجاد آرامش و کنترل بیشتر جراح بر جراحی خواهد بود.
گزارش از مینا بازگشا
6120/518
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.