پروفسور «عدنان قره اسماعیل اوغلو» روز یکشنبه در حاشیه مراسم نشان شهریار در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: این نشان برای برسی های زبان فارسی به خصوص راجع به شهریار به من داده شد که از اهداکنندگان تشکر می کنم.
وی در مورد علت انتخابش برای دریافت نشان بین اللمللی شهریار گفت: راجع به شهریار مقاله ها و سخنرانی هایی در ترکیه دارم و در دانشگاه های کریک قلعه و آنکارا سخنرانی های متعددی نیز انجام داده ام .
پروفسور قره اسماعیل اوغلو با ابراز خشنودی از ادامه تبادلات فرهنگی و دانشگاهی بین دو کشور همسایه و دوست، خاطرنشان کرد: جایگاه شهریار در دانشگاه های ترکیه ویژه است و برنامه ای در دانشگاه کریک قلعه با عنوان روز شهریار برگزار کردیم که دانشجویان شعرهایی را به زبان فارسی خواندند.
وی با بیان اینکه شهریار در شعرهایش از اشعار مولانا، حافظ و سعدی بهره مند شده است، گفت: البته مفاهیم و مضامین شعر شهریار برای ما مهم است چون از تاریخ استفاده کرده است.
پروفسور اسماعیل اوغلو در مورد احساس خویشاوندی بین شعر شاعران ایرانی و ترکیه بخاطر اشتراکات عمیق دینی و فرهنگی اظهار داشت: احساسات ما مشترک است؛ همه آن چیزهایی که ما از گذشته در سینه داریم در آینده نیز ادامه خواهد داشت و با توجه به رواج خشونت در دنیا شعر می تواند تا حدی از این خشونت ها بکاهد.
چهارمین جشنواره بین‎المللی نشان فرهنگی شهریار با حضور اساتید داخلی و خارجی از کشورهای جمهوری آذربایجان، جمهوری خودمختار نخجوان، ترکیه و ارمنستان در دانشگاه تبریز برگزار شد.
بیست و هفتم شهریور، سالروز وفات استاد محمدحسین شهریار، در تقویم رسمی کشورمان به نام 'روز ملی شعر و ادب' نامگذاری شده است.
استاد شهریار، نامدارترین شاعر ایران زمین در تاریخ معاصر است که شهرت اشعار وی مرزهای ملی را در نوردیده و در ترکیه، قفقاز و آسیای میانه خوانندگان زیادی دارد.
مجموعه 'حیدربابایه سلام' استاد شهریار به چندین زبان زنده دنیا ترجمه شده است، ضمن اینکه دیوار اشعار فارسی وی مخاطبان فراوانی در ایران و خارج از ایران دارد.
استاد شهریار در سال 1282 شمسی در محله باغمیشه تبریز به دنیا آمد و بیست و هفتم شهریور 1367 شمسی درگذشت؛ پیکر وی در مقبره الشعرای تبریز به خاک سپرده شده است.
6132/518
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.