به گزارش ایرنا، رئیس امور موزه های آذربایجان شرقی امرروز سه شنبه با اعلام این خبر، زمان برگزاری نمایشگاه اسناد و تصاویر قیام «آزادیستان» شیخ محمد خیابانی را 22 شهریور تا20 مهر ماه امسال اعلام کرد و گفت: نمایشگاه حاضر تلاشی در راستای بزرگداشت یاد و نام این مبارز نستوه استعمارستیزی و آزادیخواهی است.
مهدی بزاز دستفروش فزود: این نمایشگاه نخستین گام در راه ایجاد «خانه موزه شیخ محمد خیابانی» در محل خانه تاریخی این روحانی مبارز است.
وی با بیان اینکه آثار، اسناد و تصاویر بسیار اندکی از شیخ محمد خیابانی برجای مانده است، اظهار داشت: با این حال تشکیل خانه موزه خیابانی اقدامی در حفظ ارزش و جایگاه وی می باشد.
بزاز دستفروش ادامه داد: تشکیل خانه موزه شیخ محمد خیابانی با تاسی از الگوی موفقی چون موزه مشروطه که به همت بازماندگان رهبران و مجاهدان نهضت مشروطه پایه گذاری و در طول سال ها فعالیت روز به روز برغنای محتوای آن افزوده شده است، خواهد بود.
وی ابراز امیدواری کرد در مسیر تشکیل این خانه موزه با برخورداری از همکاری مراکز تحقیقاتی و پژوهشی، سازمان ها و نهادهای مرتبط با موضوع و همراهی محققان و بازماندگان شیخ محمد خیابانی در آینده نزدیک، در آستانه یکصدمین سالگرد وفات وی، خانه موزه شیخ محمد خیابانی راه اندازی و افتتاح شود.
رئیس امور موزه های استان خاطرنشان کرد: تلاش بر این است که در کنار گردآوری و ارائه محتوایی ارزشمند و جذاب برای بازدیدکنندگان، آرشیو پژوهشی غنی و قابل استنادی نیز برای پژوهشگران و محققان عرصه مطالعات تاریخ معاصر ایران در این موزه فراهم نماییم.
وی افزود: در واقع به دنبال ایجاد موزه ای با کارکردهای فعال در زمینه آموزش و پژوهش هستیم و برای پویایی بیشتر آن سعی داریم خانه موزه شیخ محمد خیابانی با برنامه ریزی مناسب به موزه ای رویداد محور تبدیل شود.
شیخ محمد خیابانی ( زاده ۱۲۵۹ خامنه - وفات ۱۲۹۹ تبریز)، از فعالان سیاسی در دوره انقلاب مشروطه ایران بود.
او در مجلس دوم به وکالت رسید و بعد از دوره دوم و در حین جنگ جهانی اول به تبریز رفت، در آنجا قیام کرد و اقدام به تشکیل دولت آزادیستان نمود، اما با ورود مخبرالسلطنه انگلوفیل به تبریز به عنوان والی آذربایجان و با ظاهرفریبی دموکراتی به اشاره وی و به دست قزاق های خوانخوار به شهادت رسید.
شهادت شیخ محمد خیابانی، واکنش گسترده ای در میان آزادیخواهان و روشنفکران وقت ایران داشت و شعرای بنامی چون ملک الششعرای بهار و عارف قزوینی در مرگ وی اشعار تاثیرگذاری سرودند.
6132/518
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.