صحیفه امام خمینی (س)

  • عنوان توطئۀ ایجاد اختلافات داخلی برای نابودی جمهوری اسلامی
  • محل تهران، جماران
  • مناسبت
  • تاریخ
  • موضوع توطئۀ ایجاد اختلافات داخلی برای نابودی جمهوری اسلامی
  • حضار حضار: دستغیب، سید عبدالحسین (نماینده امام و امام جمعۀ شیراز) و ائمۀ جمعۀ استانهای فارس، بوشهر، کهکیلویه و بویر احمد

بسم اللّه‏ الرحمن الرحیم

توطئه ایجاد اختلاف بین مردم و روحانیت

باید تشکر کنم از همۀ آقایان علمای اعلام استان فارس که زحمت کشیدند و اینجا در این منزل محقر تشریف آوردند که در خدمتشان استفاده بکنیم و عرض ارادت. بنده راجع به مسائلی که در ایران هست گفته‏ام، لکن باز هم در خدمت آقایان عرض می‏کنم که تمام این توطئه‏هایی که درست کرده‏اند برای جمهوری اسلامی که این اساس را که به خطر انداخته است، منافع قدرتهای بزرگ را از بین ببرند، اینها تاکنون به نتیجه نرسیده است و منتهی شده‏اند اینها به اینکه به حسب ظاهر که باید اختلاف در خود داخل ایجاد کنند که از داخل اگر چنانچه یک اختلافی پیدا بشود، دیگر محتاج به اینکه از خارج هم یک کاری بکنند ندارند.

در داخل هم دو جور اختلاف شاید در رأس اختلافات باشد:

یکی اینکه بین مردم با روحانیت یک جدایی بیندازند که این چیزی بود که در زمان رضاخان هم بود این مطلب. بعدها هم بود که در هر جا اگر فرض کنید که یک روحانی یک کاری می‏کرد، آنها برخلافش یک شایعاتی درست می‏کردند و این طایفه را می‏کوبیدند. و بین مردم و اینها خواستند جدایی بیندازند. تا یک حدودی هم نسبت به بعضی قشرها موفق شدند. الآن احساس این مطلب[را]بیشتر می‏کنند؛ یعنی، الآن این معنا را فهمیده‏اند که ایران یکپارچه شده است و همه هم در هر بلدی، تابع روحانیتشان به
حسب نوع هستند و اگر چنانچه کاری بخواهد بشود با دست همین روحانیون کارهای مثبت انجام می‏گیرد. از این جهت، الآن بیشتر از سابق توجه به این معنا کرده‏اند و در بسیاری از بلاد، این مسائل را و ایجاد اختلاف را بین روحانیون و مردم می‏خواهند بکنند.

البته آن چیزی که لازم است این است که خود آقایان توجه بکنند در هر جا که تشریف دارند که اگر یک همچو دستهایی پیدا شد که به واسطۀ یک فضولیهایی که می‏کنند، بخواهند اختلاف بین روحانی و روحانی بیندازند یا روحانی و مردم بیندازند و اینها توجه بکنند به اینکه نگذارند این کار بشود، از اول جلویش را بگیرند؛ نگذارند ریشه‏دار بشود. این از مسائل بسیار مهمی است که باید به آن توجه بشود؛ هم از طرف ائمۀ جمعه که هر جمعه خطبه می‏خوانند برای مردم تنبه داده بشود و هم بر ائمۀ جماعت[است]که با مردم تماس دارند. و توجه[کنند]به اینکه مبادا یکوقتی ما بیدار بشویم و اختلاف حاصل شده باشد. باید از حالا جلویش را، اوّلی که می‏خواهند یک کاری، یک فضولی می‏خواهند بکنند، جلویش را بگیرند. مِن جمله، از این چیزی که از همین رشته است این است که بعض شاید از همین منافقین و از همین منحرفین باشند که نسبت به بعض مراجع اهانت می‏کنند و این خودش مبدأ یک اختلافی می‏شود با اسم اینکه من با فلان مرجع یا فلان شخص دوستم. با این اسم، می‏خواهند یک روحانی بزرگ را اهانت کنند و این مبدأ بشود که دودستگی پیدا بشود در کشور. و این از امور مهمی است که باید جلوگیری بشود. آقایان در هر جا یک همچو چیزی دیدند و همین طور آقایان بلاد هر جا که هستند، ائمۀ جمعه ـ خصوصاً ـ احساس این معنا را کردند که می‏خواهند اینها یک کار اختلاف‏انگیز و فتنه‏انگیز ایجاد کنند، خودشان جلویش را بگیرند.

بزرگنمایی نقاط ضعف توسط دشمن

و از آن طرف هم البته خود آقایان توجه دارند که اینها، آنهایی که مخالفند با روحانیت، می‏خواهند که یک نقطه ضعفی پیدا بکنند، این نقطه ضعف را بزرگ بکنند. اگر فرض کنید که از یک کسی که متکفل قضا هست یا از کسی که متکفل یکی از امور
اجرایی ـ مثلاً ـ اگر هست، بخواهد یا حتی از ائمۀ جمعه و جماعت اگر یکوقت یک چیزی که به خیال آنها خلاف است یا ترک اولی هست، بدانند، این را بزرگش می‏کنند، دامن به آن می‏زنند، روی همین مقصدی که دارند که این طایفه وجهۀ خودشان را از دست بدهند. آقایان باید این معنا را هم خیلی توجه بکنند که ـ خدای نخواسته ـ از بعض ـ مثلاً ـ جوانها، از بعض طلبه‏های جوان، از بعض علمای جوان، یک‏وقت یک چیزی که برخلاف مذاق است و ـ خدای نخواسته ـ برخلاف شرع است این، پیدا نشود که اسباب دست بشود برای آنهایی که می‏خواهند نگذارند این کشور آرام باشد.

و در مطلب دومی که باز اینها در فکر هستند این است که بین این ارگانهایی که هست؛ مثلاً، سپاه پاسداران جمهوری اسلامی، سایر[ارگانها]بسیج، چه، ... اینهایی که الآن هستند و اینها از خود مردم بودند بین اینها یک مناقشاتی را ایجاد بکنند. آن هم هر یک از آقایان احساس این مطلب را کردند و هر یک از علمای بلاد احساس این مطلب را کردند، این را هم باید با کمال جدیت جلویش را بگیرند.

و اما مسئله‏ای را که آقا فرمودند، هم راجع به استانداری فارس و هم راجع به اینکه این ادارات و اینها با آقایان مشورت بکنند، این هردو ـ آن ـ را من سفارش کرده‏ام و به آنها این تذکر را داده‏ام که اگر شماها بخواهید کشورتان محفوظ بماند و اگر بخواهید آسیب نبینید، باید کاری بکنید که در هر محلی مشورت بکنید با آقایان راجع به مسائل. آنها به مسائل محلی آشنا هستند و استاندارها غالباً از خارج رفته‏اند و توجه کم دارند. این باید مشورت بکنند. آقایان هم همۀ مقصدشان این است که اسلام تقویت بشود و گرفتاریهای مستضعفین و مردم بیچاره رفع بشود.

و من امیدوارم که باز هم توفیق پیدا کنم به همۀ اینها این مطلب را تذکر بدهم. و ان شاء اللّه‏، امیدوارم که[در مورد]استاندار فارس هم یک استاندار مطلوبی برای فارس زودتر تعیین بکنند. و از همۀ آقایان ملتمس دعا هستم. و امیدوارم که این کشوری که الآن دست خارجیها از آن کوتاه شده است و تمام جدیت می‏کنند که رخنه پیدا کنند به این کشور، با کوشش خود آقایان، با کوشش همۀ مردم، با کوشش همۀ دولتیها و ملیتها و تمام
ارتشی
[ها]و سایر اشخاص، سایر گروهها نگذارند که یک همچو قصه‏ای واقع بشود. بحمداللّه‏، الآن دستی، قدرتی از خارج نمی‏تواند کاری بکند. و ما اگر چنانچه با اتکا به خدای تبارک و تعالی و توجه به ذات مقدس حق تعالی و توجه به استمداد از ولی‏عصر ـ سلام‏اللّه‏علیه ـ ان‏شاءاللّه‏،[داشته]باشیم و کارهایمان را با این انگیزه پیش ببریم، ان‏شاءاللّه‏ که آسیبی نخواهیم دید. خدای تبارک و تعالی همۀ آقایان را حفظ بفرماید و همۀ ما را متوجه به تکالیف شرعی الهی بفرماید.

والسلام علیکم و رحمة اللّه‏